Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Vīrietis Liepnas pagastā par vēdertiesu nodarbinājis vairākus vietējos, kuri pastrādājuši arī slepkavību

Alūksnes novada Liepnas pagastā kāds 1974. gadā dzimis vīrietis vairākus gadus nodarbinājis un turējis ieslodzītus pāris vietējos iedzīvotājus, pirmdien ziņojis portāls kasjauns.lv. Nodarbinātie patiešām turēti necilvēcīgos apstākļos, taču policija nav lūgusi uzsākt kriminālvajāšanu par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas brīvību, portālam Diena.lv sacīja Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārstāve Dace Jukāma.

Portāls ziņojis, ka vīrietis saviem padotajiem licis nodarboties ar kontrabandu, veikt celtniecības darbus un mežā meklēt sprāgstvielas, turklāt viens no nodarbinātajiem pat ticis noslepkavots. Kā norādīja D. Jukāma, netika gūti pierādījumi, lai celtu apsūdzību par nodarbināto dzīves apstākļiem, tomēr policisti novērojuši, ka šie cilvēki patiešām turēti par vēdertiesu.

Tāpat viņa apstiprināja, ka patiešām noslepkavots kāds 1990. gadā dzimis vīrietis. Slepkavību 2010. gada jūnijā pastrādājusi minētā personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Tiesa visiem aizdomās turamajiem piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

D. Jukāma norādīja, ka, veicot izmeklēšanas darbības uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, vairāku sankcionētu kratīšanu laikā aizdomās turamo dzīvesvietās atrasti un izņemti arī desmitiem ieroču un patronu. Iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tika veikta atkārtota kratīšanās, kuras laikā vienas aizturētās personas faktiskā dzīvesvietā atrasti un izņemti vēl vairāki ieroči – divas medību bises, divas karabīnes ar apgrieztiem stobriem, divi automāti, ložmetējs, ieroču detaļas, vairāk kā 250 patronas.

Savukārt Liepnas pagasta pārvaldes vadītāja Iveta Priede atzīst, ka pašvaldība neko neesot zinājusi par šo gadījumu. "Es nevaru to apgalvot. Redzējusi es to neesmu. No policijas nekas nav zināms, uzzinājām to no interneta," Dienai.lv norādīja I.Priede. 

Krimināllieta kriminālvajāšanas uzsākšanai septembrī tika nosūtīta Vidzemes apgabala prokuratūrai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas