Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

1.septembrī darbu zaudēs aptuveni 4000 skolotāju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Učene
U
Beidzot komentētāji sapratuši, ka eiforijai nav pamata.
Blīkšķis
B
nnja, darbu zaudēs nevis sliktākie skolotāji, bet tie, kas nelien ānusā. Un kādam taču atlaisto darbs būs jādara! Kādā veidā? Apvienojot klases milzīgos nevaldāmos baros? Vadājot bērnus no dziļiem pāķiem ar skolbusu?
kuku
k
Izskanēja doma, ka 'sliktie' skolotāji paliks bez darba, bet varbūt 'labie' aizies paši, un ko tad?
lala
l
'naudda seko skolēnam' jābūt saistītam ar publiski pieejamu, pēc iespējas objektīvu katras skolas darbības izvērtējumu (pēc audzēkņu sekmēm & iespējām!), lai vecāki var vērtēt, kurā skolā sūtīt bērnu un lai var labākās skolas atalgot, bet sliktāko direktorus - atlaist.
*
*
Interesanti, kaadus leemumus pienjems skolotaaju kongress?... Varbuut nobalsos, ka ministri Kokji jaanomaina?... Baigi norupeejushos teelo- par izgliitiibu bet patiesiibaa pilda riikojumus (? ) un dara melnu darbu .. Veids, kaa viss tiek dariits, ir vienkaarshi pretiigi.
*
*
tad jājautā, kāpēc skolotāju štatu samazināšana un viss pārējais marazms nenotika "treknajos gados", kad no darba atlaistie cilvēki varēja darbu atrast citur? tas ir naivums - domāt, ka visas šīs samazināšanas un bezdarbs atrisinās budžeta problēmas. tas ir riņķa dancis, īslaicīga cauruma aizlāpīšana, bet caurums plīsi pa visām vīlēm aizvien lielāks. tas, ko nozags, jā, tieši nozags skolotājiem, piespiežot viņus jūnija mēnesi nostrādāt par niecīgu algu, lai nebūtu jāizmaksā JAU NOPELNĪTĀS atvaļinājuma naudas, arī glābs to caurumu tikai uz mirkli. pēc tam griezīs vēl, citiem vai tiem pašiem, jo caurums būs tik ilgi, kamēr nemeklēs godīgus ietaupījumu ceļus. viss iet galīgā dēļi - izglītības sistēma to pieredzēs rudenī. cietēji būs ne vien skolotāji, bet visvairāk bērni un viņu vecāki. nav šī politika ne pareiza, ne cilvēcīga. SVF neprasa iznīcināt veselības aprūpi un izglītību, tā prasa tikt galā ar uzblīdušo administratīvo aparātu, bet valdība to visu novirza uz tautas pleciem, sevi saudzējot. jo vairāk tauta plēsīsies savā starpā un nebūs vienota, jo lielāks vājprāts mūs sagaida nākotnē. skolotāju padzīšanai no darba nav nekāda sakara ar izglītības kvalitātes uzlabošanos. neviens nerīkos konkursus uz darba vietām. vietās paliks tie, kuri pašlaik pasniedz stundas. bez darba paliks tie, kuri, klašu apvienošanas un slodžu palielināšanas dēļ paliks ārpusē - pensionāri, tie, kuri pieņemti pēdējie. ir jau arī kaut kāda darba likumdošana. neviens jau nepūlēsies ANALIZĒT skolotāju darbu - ne to, kas strādā labi, ne to, kas slikti... Tieshi taa. Un veel: nesaprotami, kaapeec no 1.septembra zaudees darbu??? tad jau nevilkt garumaa- ar katru dienu situaacija kljuust sliktaaka, darbu atrast gruutaak-! bet nee- grib no nabaga skolotaaja izspiest veel peedeejo un tad ar kaaju pa peecpusi! Nu jaa- bet vajag jau eksaamenus izvest, darbu kaudzes par nabaga grashiem izlabot, dokumentu kaudzes sarakstiit- ministrijas iereednji jau to visu nedariis! NU JAU GAN PRASAAS UZ VISLATVIJAS SKOLOTAAJU STREIKU! JO IKVIENS SHOBRIID IR NEZINJAA- JEBKURSH VAR PALIKT BEZ DARBA!
šis
š
"nebaidīsim sabiedrību" skan ciniski. ir negodīgi cilvēkus nebrīdināt pāris mēnešus iepriekš.
tiešām
t
tad jājautā, kāpēc skolotāju štatu samazināšana un viss pārējais marazms nenotika "treknajos gados", kad no darba atlaistie cilvēki varēja darbu atrast citur? tas ir naivums - domāt, ka visas šīs samazināšanas un bezdarbs atrisinās budžeta problēmas. tas ir riņķa dancis, īslaicīga cauruma aizlāpīšana, bet caurums plīsi pa visām vīlēm aizvien lielāks. tas, ko nozags, jā, tieši nozags skolotājiem, piespiežot viņus jūnija mēnesi nostrādāt par niecīgu algu, lai nebūtu jāizmaksā JAU NOPELNĪTĀS atvaļinājuma naudas, arī glābs to caurumu tikai uz mirkli. pēc tam griezīs vēl, citiem vai tiem pašiem, jo caurums būs tik ilgi, kamēr nemeklēs godīgus ietaupījumu ceļus. viss iet galīgā dēļi - izglītības sistēma to pieredzēs rudenī. cietēji būs ne vien skolotāji, bet visvairāk bērni un viņu vecāki. nav šī politika ne pareiza, ne cilvēcīga. SVF neprasa iznīcināt veselības aprūpi un izglītību, tā prasa tikt galā ar uzblīdušo administratīvo aparātu, bet valdība to visu novirza uz tautas pleciem, sevi saudzējot. jo vairāk tauta plēsīsies savā starpā un nebūs vienota, jo lielāks vājprāts mūs sagaida nākotnē. skolotāju padzīšanai no darba nav nekāda sakara ar izglītības kvalitātes uzlabošanos. neviens nerīkos konkursus uz darba vietām. vietās paliks tie, kuri pašlaik pasniedz stundas. bez darba paliks tie, kuri, klašu apvienošanas un slodžu palielināšanas dēļ paliks ārpusē - pensionāri, tie, kuri pieņemti pēdējie. ir jau arī kaut kāda darba likumdošana. neviens jau nepūlēsies ANALIZĒT skolotāju darbu - ne to, kas strādā labi, ne to, kas slikti...
ciniķis2
c
Principā mums ir nekvalitatīva un nekonkurētspējīga valsts, kas atvērtās ekonomikas un tirgus ekonomikas apstākļos nav spējīga pastāvēt un de facto drīz arī nepastavēs. Jau tagad mūsu neatkarība nav nekas vairāk kā de jure. Bet valsti veido cilvēki un, ja to veido tādi, kas tic visām pasaciņām, tad realitātē šī valsts vairs nevar pastāvēt. Es reizēm brīnos par tiem ļautiņiem, kas tic, ka samazinot visu, mums klāsies labāk. Bet viņi cietīs tieši sava naivuma dēļ.
konkurence
k
Tad jāaptur visu skolu darbība un jāizsludina konkurss un katru atlikušo vietu.
Paija
P
Būs konkurence. Sliktākie skolotāji zaudēs darbu.
nu
n
Samazināt skolotāju skaitu var 1) palielinot slodzes- tas tiks darīts, bet neizskatās, ka samazināsies 4000 slodzes valstī, palielinot katru esošo slodzi par 9 vai cik tur stundām, 2) palielinot skolēnu skaitu klasē- bet telpas nav no gumijas, tās plānotas esošajiem normatīviem, 3) samazinot stundu skaitu priekšmetā vai atsakoties pavisam no kādiem priekšmetiem- ?
Lopā
L
Komentāri ka šī ir tomēr kaut kāda vajadzīga izglītības reforma ir galīgi nevietā. Tā ir drīzak sevis nomierināšana un galvas bāzšana smiltīs. Ja arī skolotāju skaitam bija jāsamazinās tad nu noteikti ne jau šādā masveidu deportācijas veidā kam nav nekāda sakara ar izglītības uzlabošanos.
nu
n
portatīvais katram skolotājam bija projekts, kas pat nesāka realizēties (cenu aptauju laikam tik veica)
Učene
U
Man vēl 25 gadi līdz pensijai, tā kā Anglijā vēl nekas nav nokavēts :) Savus pusaudžu bērnus arī līdzi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas