Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

40% bezdarbnieku nestrādā jau ilgāk nekā gadu

Marta beigās 65 399 jeb 40% no reģistrētajiem bezdarbniekiem bija ilgstošie bezdarbnieki, kas nozīmē, ka viņi nestrādā ilgāk nekā gadu, aģentūru LETA informēja Nodarbinātības valsts aģentūras Informācijas nodaļā.

Šogad ilgstošu bezdarbnieku īpatsvars ir nedaudz - par 2,2% - pieaudzis. Pērn 31.decembrī ilgstošo bezdarbnieku īpatsvars bijis 37,8%, bet 2009.gada 31.decembrī - 13,5%.

Otra lielākā bezdarbnieku grupa ir jaunieši vecumā no 15 līdz 24 gadiem, to īpatsvars sasniedz 13,9% no reģistrēto bezdarbnieku skaita, savukārt 10,7% bezdarbnieku ir pirmspensijas vecumā.

Dalījumā pa izglītības līmeņiem marta beigās lielāko reģistrēto bezdarbnieku skaitu veido bezdarbnieki ar profesionālo izglītību, kas ir 36,2% no kopējā reģistrēto bezdarbnieku skaita.

No reģistrēto bezdarbnieku kopskaita marta beigās 53,1% bija sievietes un 46,9% vīrieši. Salīdzinājumā ar februāri sieviešu īpatsvars ir samazinājies par 0,1% punktu.

Kā ziņots, martā un aprīlī bezdarba līmenis nedaudz samazinājies un sasniedza 14,2%, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras operatīvie dati.

Janvārī un februārī reģistrētā bezdarba līmenis bija 14,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, bet martā - 14,4%.

Martā bezdarbnieku pabalstus saņēmuši 38 312 cilvēki jeb tikai 23,4% no reģistrētajiem bezdarbniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas