Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Konservatīvie Saeimas balsojumā neatbalstīs Straumes atkārtotu apstiprināšanu par KNAB vadītāju

Partija "Konservatīvie" Saeimas balsojumā neatbalstīs Jēkaba Straumes atkārtotu apstiprināšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatā, aģentūrai LETA pastāstīja "Konservatīvo" politiķis, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Jānis Butāns (K).

Politiķis skaidroja, ka partijas deputāti pēc būtības atbalstīs savu ministru pausto nostāju valdības sēdē, kur viņi balsoja pret Straumes virzīšanu šim amatam. Frakcijas deputāti vēl lems, kā tieši paust savu nostāju, ko varētu veikt, vai nu balsojot "pret" vai arī nepiedaloties Saeimā gaidāmajā balsojumā.

Butāns skaidroja, ka tāpat kā partijas pārstāvjiem valdībā, arī viņa vērtējumā konkurss uz KNAB vadītāja vietu esot bijis "visai dīvains", jo pēc būtības tajā nebija konkurences un no abiem pretendentiem tikai viens pēc prasībām kvalificējies vadītāja statusam.

Politiķis atsaucās uz iepriekšējo pieredzi Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra amatā, ka uz tik nozīmīgu amatu ir jābūt konkurencei, kas tiek panākta ar konkursa reklamēšanu, konsultantu nolīgšanu un piesaistot kā pretendentus augsta līmeņa vadītājus.

Zinot, cik grūti ir piesaistīt augsta līmeņa vadītājus, Butāns arī neesot manījis, ka tiek piedomāts, lai to panāktu. Viņš arī atsaucās uz Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?" publicēto aptauju, kurā gandrīz pusei respondentu nebija viedokļa par Straumes darbu KNAB vadītāja amatā, kas arī iezīmējot vērtējumu iestādes priekšnieka darbam.

Kā ziņots, neskatoties uz partijas "Konservatīvo" iebildumiem, valdība iepriekš atbalstīja Straumes kandidatūru KNAB priekšnieka amatā uz otro pilnvaru termiņu.

Valdības sēdē pret Straumes atbalstīšanu balsoja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K), satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K) un labklājības ministrs Gatis Eglītis (K).

Trīs pārējo koalīcijas partiju ministri valdības sēdē neiebilda pret Straumes virzīšanu apstiprināšanai amatā, tāpat pretendenta atbalstīšanu parlamentā pieļāvušas arī opozīcijas partijas "Saskaņa" un Zaļo un zemnieku savienība. Tāpēc Straumem pastāv iespēja saņemt vairākuma atbalstu Saeimā atkārtotai iecelšanai KNAB vadītāja amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas