Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Āboltiņa: Vienotībai jārāda priekšzīme virzībā uz ilgtermiņa politisko stabilitāti

Savā valstiskajā attīstībā esam sasnieguši pakāpi, kad politisku fragmentāciju vairs nevaram atļauties, tādēļ Vienotības atbildība ir rādīt priekšzīmi citām partijām virzībā uz ilgtermiņa politisko stabilitāti. Vienošanās, ko šodien noslēdzam ar reģionālajām partijām, ir būtisks solis šajā virzienā, sestdien, 12.aprīlī, partijas Vienotība domes sēdē uzsvēra partijas priekšsēdētāja, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Pēdējo mēnešu notikumi mūsu reģionā nav vienīgi ārējās drošības jautājums. Tas vienlaikus arī liek mums visiem pārdomāt jautājumus par Latvijas iekšpolitisko efektivitāti, savā uzrunā norādīja Vienotības līdere, uzsverot, ka politiskā sadrumstalotība un sašķeltība, kuru līdz šim esam uzlūkojuši kā nenovēršamu ļaunumu, šodien kļuvusi par draudu mūsu nacionālajai drošībai. "Ukrainas notikumi mums visiem māca būt iekšēji vienotiem un neļauties provokācijām, jo valsts iekšējo vājumu var efektīvi izmantot ārējie pretinieki," pauda Āboltiņa.

Mums jāizmanto visas iespējas veidot plašu politisku platformu mūsu valsts nākotnes vārdā, uzsvēra Vienotības priekšsēdētāja. "Mums nepieciešams stiprināt mūsu darbu ar reģioniem, ar iedzīvotājiem tajos Latvijas novados, kas mūsu zemi padara par unikālu un dārgu mums visiem. Latvijas drošai nākotnei ir svarīgs ikkatrs cilvēks neatkarīgi no viņa dzīvesvietas," norādīja Āboltiņa.

Vienotības un reģionālo partiju apvienošanās nav vienīgi stratēģisks solis vēlētāju piesaistīšanai, norādīja Vienotības priekšsēdētāja. "Mūsu nākotnes sadarbība ir balstīta kopīgās vērtībās un kopīgā atbildībā par Latvijas valsti, kura bez izšķirības skar ikkatru mūsu valsts politiķi. Tā ir nacionāla un demokrātiska Latvija, kurā tiek respektētas cilvēka tiesības un viņa patstāvība," pauda Āboltiņa.

"Šī būs līdzvērtīgu partneru sadarbība, kurā apvienota Vienotības pieredze valdībā, Saeimā un Eiropā ar Latvijas spēcīgāko novadu partiju nenovērtējamo reģionālās politikas pieredzi. VIENOTĪBĀ esam jau daudzkārt pārliecinājušies, ka reģionālie politiķi bieži spēj sniegt neaizstājamu pienesumu, jaunas perspektīvas valstiski nozīmīgu problēmu risināšanā," klātesošos uzrunāja Vienotības priekšsēdētāja.

Ukrainas notikumu kontekstā Āboltiņa norādīja, ka valdībai jābūt gatavai izmantot visus tās rīcībā esošos instrumentus, lai sniegtu nepieciešamo atbalstu saviem cilvēkiem - uzņēmējiem un darba devējiem, gadījumā, ja izrādīsies, ka kādas pret Krieviju vērstās ekonomiskās sankcijas negatīvi ietekmē mūsu eksportējošās nozares un uzņēmumus. "Tāpat kā mums jābūt vienotiem, vēršoties pret Krievijas agresiju, mums jāspēj arī aizstāvēt savu iedzīvotāju intereses," uzsvēra Āboltiņa.

Latvijas galvenā vērtība ir tās cilvēki, un šis arī turpmāk ir mūsu galvenais uzdevums - nodrošināt, ka valsts izaugsme, pirmkārt un galvenokārt, nozīmē sabiedrības dzīves līmeņa celšanos, lai ar savu darbu, pieredzi, izglītību ikviens šeit justos vajadzīgs, piederīgs un drošs par savu nākotni, klātesošajiem apliecināja Vienotības līdere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas