Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Āboltiņa: Latvijas valstiskie pamati jāskaidro ne tikai politiķiem, bet arī valsts institūcijām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kuce
k
Janiti, tu tik nepietaisi savas biksites:)
Jānis
J
Tos deputātus kuri lauž zvērestu pret Satversmes principiem, ir vienkāsi jāizslēc no Saeimas. Ja tas nav saprotams, tad skaidri jāpieņem attiecīgus likumus.
Burka
B
Pec si zidu un krievu referenduma Latvijas prezidentam, Ministru prezidentam, Saeimas deputatiem ir japienem likums kadu ir izstradajis Raivis Dzintars (Visu Latvijai, kuru vins rosinaja pienemt referenduma, tacu nesavaca nepieciesamo parakstu skaitu, jo Latviajs valsdiba, prezidents, Saeiams deputati bija savas netiras meles di..a ieravussi un kluseja ka kaut ko kartejo reizi meginatu nozagt no tautas un valsts,) par pareju uz Latvijas valsts valodas apmacibu programmam 100% apmera visas Latvijas valsst skolas, macibu iestades 12 gadu laika. Latvijas Satversme, kura ir skaidri un neparprotami noteikts, ka Latvija valsts valoda ir latviesu valoda, lidz ar to tas nozime ka visas Latvijas valsts skolas, berni ir jaapmaca, sakot no valsts bernu darziem lidz augstskollam, 100% Latvijas valsts valoda- latviesu valoda. Ir nenormali ka Latvijas valsts parvalde ignore un parkapj Latvijas Satversmi un Latvija atlauj bernus izglitot svesvalodas. Vacija valsts valoda ir vacu valoda un visas Vaciasj skolas berni macas vacu valoda, lai ari dalu Vaciajs bij aokupejusi krievu okupanti, Lielbritanija valsst valoda ir anglu valoda un visas valsst macibu iestades berni macas alnglu valoda. Zviedrija valsts valoda ir zviedru valoda un visas valsst skolas berni, neatlarigi no nacionalitates, macas zviedru valoda. Francija valsts valoda ir francu valoda, visas valsts skoals Francija berni, neatkarigi no adas krasas, nacionalas piederibas, macas francu valoda. Latvija politkiem, prezidentiem, minstriem, deputatie sis vienkaras patiesibas nav saprotamas, jo vin ir neizglitoti, vini ir aprobezoti, degradeti, alkatigi, augstpratigi radijumi kuri nav spejigi neko macities. Latvijas valsts ir nacionala valsts, Satversme ir noteikta valsts valoda un tiesi tapec visas valsts skolas bernu apmaciba ir janodrosina valsts valoda, lai nakotne sie okupantu pecnaceji neizdoma vel kadus brinumus. Neviens krieviski runajosajiem neiziedz sarunaties majas krievu valod, sava starpa, tacu izglitiba Latvija ir jaiegust Latviajs valsst valoda- latviesu valoda.
kuce
k
Rižā ,šāda valsts nevienam nav vajadzīga,tāpēc ari brauc masveidā prom..un nemaksā nodokļus ,, kad partijas un valsts pārvalde beigs izsaimniekot valsts naudu,kad tiks notiesāts vismaz kāds ,kas bija nozadzis miljonus ...
Karlis Leiskalns
K
Politikiemvienkarsi jaturas pie tris zelta principiem - nezagt, nemelot, nenodot. Nav visu laiku jamekle problema kur ta nav.
Oskars
O
Bet ĀBOLTIŅAI JĀATKĀPJAS , jo ZOG- MELO un IZSAIMNIEKO manu Latviju. Kad KNAB vinū PĀRBAUDĪS ???!!!
ja kas
j
Un kas tos skaidros politiķiem un valsts institūcijām? Āboltiņa?
Germis
G
Si netikla, amorala Aboltina ir spejiga tika graut Latvijas valsti un pazemot latviesu tautu. K apec Aboltina neuzstaj uz to,ka, beidzot, visas Latvijas valsts skolas berni ir janodrosina ar Latvijas valsts valoda apmacibas programmam 100% un ir japartrauc Latvijas vaslti bernus izglitot svesvalodas un kat kadas divvalodibas skolas? Kapec Latviajs prezidents Berzins, MInistru prezidents Dombrovskis , Saeimas prieksedetaja Aboltina ir tik bezatbildigi, neprofesionali, noziedzigi pret Latvijas valsti un latviesu tautu? Ikvien anormala valsti valsts intereses un tautas intereses aizstav valsts pirmas amatpersonas, tikai tas nav Latvija ta, jo Latvijas valsti parstav kaut kadi smerdeli, nekrietni, alkatigi, augstpratigi, degradeti cilveki kuri doma par savam privatajam interesem, savu kompleksu apmierinasanu.
kate
k
Lielākā daļa deputātu paši nesaprot valsts pamatlikumu - Satversmi. Viņi pat nezin kādi viņiem tiešie darba pienākumi. Viņi orientēti uz pieklājīgu attalgojumu, labiem komandējumiem un visādām citādām piemaksām par ārpus Saeimas pieņemtu paklausīgu balsojumu. Kur politiķi mūsu valsts priešstāvji bija tad, kad tika organizēta parakstu vākšana par referendumu, kur tad bija Satversmes un citu pamatlikumu skaidrošana. Tagad referendumu finansēt no Saeimas budžeta, jo politiķi nav iestājušies par valsts konstitucionāliem pamatiem - valsts valodu, kas ir viņu galvenais darba pienākums ar Āboltiņu priekšgalā.
ILARS- ĀBOLTIŅAI
I
Jā , nevisai cienītā kundze ! Jūsu pienākums ar LATVIJAS presi un TV ir runāt pareizā literārā LATVIEŠU valodā , nevis murmulēt okupantu valodā. Ko skaidri ir pateicis Igaunijas prezidents. Jūs ar savu stulbo kārklu krievu attieksmi arī esat sodāma. Jūs nonākat pretrunā ar saviem spriedumiem
rex
r
Piedalīties referendumā vai to ignorēt? Kopš referenduma „Par grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē) izsludināšanas, sabiedrībā aizvien biežāk dzirdami aicinājumi šo, būtībā pretvalstisko, pasākumu ignorēt, norādot visdažādākos iemeslus, kādēļ nevajadzētu tajā piedalīties. Visvairāk tiek uzsvērts, ka Satversmes grozījumu piekritēji nekādā gadījumā nesavāks nepieciešamos 50%, tas ir – 771893 balsis PAR, tādēļ neesot nekādas jēgas piedalīties šajā pasākumā – rezultāts jau tāpat esot skaidrs. Pilnīgi pareizi, bet – tikai juridiski. Tomēr – bez juridiskā faktora pastāv arī morālais, emocionālais faktors. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē to, ka, ja mēs ignorēsim referendumu, ja tajā piedalīsies tikai Satversmes grozījumu atbalstītāji, un to skaits varētu būt ap 200000, tad PAR grozījumiem būtu balsojuši tikai ap 13% no visa balstiesīgo skaita (1543785 cilvēki) jeb ap 23% - 24% (apmēram ¼) no referenduma nepieciešamā pozitīvā rezultāta skaita (771893 balsu), bet arī tad šo grozījumu inspirātori varētu teikt (un juridiski tas būtu pamatoti), ka latvijas tautai kopumā šis jautājums par divvalodību ir vienaldzīgs, ka tai nav nekas pretim, ja krievu valoda kļūtu par otru valsts valodu. Tas pats būtu gadījumā, ja referendumā piedalītos ap 400000 balsotāju, un puse no viņiem dotu atbildi PRET: arī tad divvalodības piekritājiem pastāvētu iespēja atsaukties uz to, ka tas tomēr vēl nepauž visas tautas vēlmi, bet gan tikai vienas ceturtās daļas balstiesīgo Latvijas iedzīvotāju viedokli. Tādēļ, lai izbeigtu jebkādas spekulācijas un politiskās manipulācijas par šo jautājumu, nepieciešams, lai PRET balsu pārsvars būtu lielāks, lai šīs PRET balsis jūtami pārsniegtu divvalodības piekritēju balsis, tas ir – nepieciešams, lai referendumā piedalītos minimums 400000 patriotiski domājošu cilvēku, kam nav vienaldzīgs mūsu tautas un valsts liktenis. Šāds PRET balsojošo skaits divkārtīgi pārsniegtu valstij nelojālo individu skaitu un jau redzamāk parādītu tautas gribu – apmēram 52% no nepieciešajām 771893 balsīm būtu pret krievu valodu kā otru valsts valodu. Bet tas ir tikai minimums. Jo vairāk cilvēku būs piedalījušies un atbildējuši PRET, jo leģitīmāks būtu šī nevajadzīgā, bet juridiski pieļautā referenduma rezultāts – NĒ krievu valodai kā valsts valodai! Tādēļ aicinu nepakļauties provokatoriem un vienaldzīgajiem, kuri uzskata, ka tā vai tā rezultāts jau zināms, bet 18. februārī doties uz vēlēšanu iecirkņiem un balsošanas zīmēs atzīmēt PRET grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē! Vienaldzība var būt nāvējoša! Vienaldzība noved pie samierinātības politikas, bet tā jau ir vienlīdzīga sakāvnieciskai politikai! Vai to mēs vēlamies panākt? Un tiem, kas vēlēsies balsot par latviešu valodu: iegaumējiet - balsošanas zīmē nebūs tāda jautājuma!
vells
v
Kāda vella pēc man jāglābj tas resnais abbolaines dupsis no krieveniem? Lai tak viņa pati glābjas tiem stāstot savas basņas un bāžot batonus ausīs, jo nekā laba tautai par šiem 10 gadiem kamēr šamējā tur sēz nav devusi- tikai iznīcību un melus, jo tautas palicis par 400 000 tūkstošiem mazāk, bet šitā zosja vizinās mēra laikos ar diviem meršiem un veselu apsargu baru, laikam baidoties, ka kāds šito veco beku sagribēs. Va, vells.
  • 0
  • 6
ArgentīnasTango
A
OK! Es redzu, ka daudziem mana piezīme par suverenitātes deleģēšanu nepatīk, bet ko teica Dombrovskis, kad satvīcis atskrēja no Briseles? Ka tas, ka es uzraudzīs "suverēnas" valsts - LATVIJAS budžetu esot OK! Šī nekonsekvence ir absolūti debīla un šī valdība ir vienkārši jāpatriec! Bet, Jūs, ja vēlaties, variet to stutēt un doties uz referendumu! Es to nedarīšu!
Miks
M
Varbūt dažām valstīm budžeta „uzraudzība” no Briseles nemaz nenāktu par ļaunu. Ja piemēram Kalvīša „trekno gadu” budžetu kāds būtu uzraudzījis, varbūt pirms dažiem gadiem mēs nebūtu nonākuši tik dziļā d. Un dažiem arī te nevajadzētu dežurēt un Vienotību lamāt katrā komentārā.
  • 1
  • 1
Imis
I
Stulbie jenoti
ArgentīnasTango
A
Interesanti, ko man Āboltiņa tgad mācīs par patriotismu, ja pati Vienotība, savu ministru personā , gatavojas deleģēt suverenitāti ES ?
Gunārs
G
Rudā lapsa pati visu sačakarēja, un visus gribēja apmānīt, bet tagad lej krokodila asaras

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ZM 2025.gada budžeta apmērs ir 875 miljoni eiro

Zemkopības ministrijā (ZM) 2025.gada budžeta apmērs ir 874,898 miljoni eiro, tostarp 716,653 miljoni eiro būs paredzēti ES politikas instrumentu īstenošanai un citiem ārvalstu līdzfinan...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas