Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Āboltiņa: Nav labs signāls rakstīt jaunu Satversmi

Pirms jaunas Satversmes rakstīšanas būtu nepieciešama vismaz divarpus gadus gara diskusija, nevar būt tā - šodien izgudroju, rīt rakstu jaunu Satversmi vai pārrakstu no kādas citas valsts. Jauns valsts pamatlikumus nevar būt dokuments, kas rakstāms pagrīdē, komentējot Valsts prezidenta Andra Bērziņa pausto par jaunas Satversmes rakstīšanu, komentēja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība).

"Man zināmie konstitucionālo tiesību speciālisti ne pie kā tāda šobrīd nestrādā. Valstī, kurā Satversme darbojas un tātad nav nekādas steidzīgas vajadzības, divarpus gados var notikt tikai konsultācijas. Domāju, ka tas nav nekāds labais signāls - rakstīt jaunu Satversmi - tajā brīdī, kad mums ir risināmi tik tiešām svarīgi valsts attīstības jautājumi," uzskata S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja aicina ļoti piesardzīgi izturēties pret šo ideju.

"Nākamnedēļ, 15. februārī, mēs atzīmējam mūsu Satversmes 90. gadadienu. Mūsu Saeimas deviņdesmitgade ir tas, par ko mēs šobrīd Saeimā domājam, nevis jauna Satversme. Saeimā tam par godu tiks atklāta izstāde. Tiks izdots un 1. maijā Saeimā prezentēts oficiāls izdevums, kas veltīts Satversmes jubilejai. Protams, palieku pie tā, ka demokrātiskā sabiedrībā var diskutēt par daudzām lietām. Bet tas, kas attiecas uz pamatlikumu, ir tiešām ļoti rūpīgi izvērtējams. Ja tāds priekšlikums ir, ko tad mēs īsti gribam panākt ar to? Mēs tiešām ne vienreiz vien esam novērtējuši to, ka mūsu Satversme ir radīta, mēģinot atrast līdzsvaru starp varām, mēģinot ielikt tajā iespējami īsas un lakoniskas domas, kas palīdz. Satversme ir atjaunota, pieņemot 8. sadaļu, kurā runā par fundamentālām cilvēka pamattiesībām. Man 20. februārī notiks ikmēneša tikšanās ar Valsts prezidentu, tad šis noteikti būs viens no jautājumiem - kāda īsti ir šī prezidenta iniciatīva attiecībā uz Satversmi," norāda S.Āboltiņa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas