Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Āboltiņa: politiķiem dilemma - izpatikt sabiedrībai vai rīkoties valsts interesēs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zeeninsh
z
man lasot bija pilniigi skaidrs, par ko Solvita runaa -- nee, protams, miiljiaa tauta atkal visu iztulko naida gaismaa
ciniķis
c
Acīmredzot Āboltiņa ar vārdu "valsts" domāja savu partiju un tās locekļus. Vispār mūsu politiķiem ir tieksme par valsti uzskatīt sev un sev pietuvinātos nevis iedzīvotājus un sabiedrību. Par to liecina dažādi politiķu izteicieni, piemēram - "uzbrukums valstij", ja tiek uzbrukts kādas partijas biedram vai pietuvinātam ierēdnim. Vai kā Lemberga - Kariņa epopejā Lembergs esot ņirgājes nevis par Kariņa neizglītotību, bet par "valsti". Daudzi politiķi domā un ir svēti pārliecināti, ka sabiedrība un iedzīvotāji konkrētajā teritorijā eksistē tikai tamdēļ, lai apkalpotu "valsts" jebšu viņu politiskā grupējuma intereses un vajadzības. Es to neesmu no pirksta izzīdis - par to liecina fakti un rezultāti, pat atsevišķi izteicieni ( kā šis, kā mūrnieces izteikumi, kā daudzi citi izteikumi). Tas, ka politiķi nezina valsts mērķus ir acīmredzami, bet valsts mērķi ir vienkārši - nodrošināt tiem, kas to valsti veido sociālo labklājību, attīstību un aizsardzību.
WALA
W
Dīvaina dilemma ?!?!? Lai valsts pastāvētu ir vajadzīgi cilvēki - nodokļu maksātāji citiem vārdiem -sabiedrība. Tad kā var būt tā ka tas kas ir labs valstij var nebūt labs sabiedrībai vai otrādi ?!?!? Kaut kas man šķiet ir greizi ar politiķu domāšanu !!!
Čiko
Č
Draņķe,nekas vairāk!Dažas dienas atpakaļ bija tā nobijusies,ka atvainojās pensionāriem par pensiju nozagšanu.Tagad sāk citu dziesmu dziedāt.Kā krievi teiktu-prodažnaja škura.
Teodora
T
Īsāk sakot - valsts par sevi, sabiedrība atkal pati par sevi! Pārsmieties var ( ja nebūtu jāraud). Tāpēc jau Viņiem ir tāda attieksme pret cilvēkiem - "A, vy tam j...ķes kak hotite." :-D.
sesks
s
Un kas ir sabiedrība un kas ir valsts? Sabiedrība ir cilvēku kopums, kas veido valsti. Vai nav tā , Āboltiņ? Pinaties pati savos vārstījumos
.
.
Kas ir valsts bez sabiedrības? Vai valstij nebūtu jādarbojas sabiedrības interesēs? Jo citādi ir tā kā pie mums, kad sabiedrība pārvērsta par slaucamu govi, bet valsts pārvaldītāji kalpo savām interesēm un nemaz negrib zināt, kas sabiedrībai vajadzīgs.
Pipo
P
Šitai rudai kazai vārds valsts = savas ķešas pildīšana, vārds sabiedrība=savstarpēju, izdevīgu pakalpiņu pūlis, kas palīdz šai bestijai vairot politisko un mantisko statusu.
Ieva
I
Nu es nezinu vai šie principi obligāti nonāk pretrunā, jo, piemēram, deputātiem atsakoties no legāliem un sen jau nelegāliem labumiem, sabiedrībai nekas slikts nepiemetīsies un valstij arī ne....Vai, piemēram, sākt rēķināt nevis uz gadu (labākajā gadījumā), bet vismaz uz pilnvaru termiņu...
Pensionārs
P
Vispirms nodefinēsim, kas ir valsts JL izpratnē.
a, ja pa detaļām parakāties
a
samaina aģentūrām nosaukumus un jaunais t6aukumaiss sarkanā ģīmī dusmīgs saka, ka aģentūras likvidētas - tas būtu sabiedrībai izpatikšana vai valsts intereses - - VAI VARBŪT ABI KOPĀ ?????????
He he...
H
Vai tev nav apnicis savus bezgožus no JL stutēt? JL visu laiku muldēja par godīgu politiku, bet kur tā ir, DZERĪT? Neredzu... AŪUUUUUUU!
dzeris
d
Nu, varbūt nošausim to Mūrnieci uzreiz, ko tur tikai izraidīt no valsts, sods pārāk viegls? Laikam, lielāks laundaris par to Mūrnici mums vairs nav? Kaut arī, pati vainīga, deva iemeslu, nu aborigēni var izlādēties pēc pi;lnas programmas.
Heil
H
"Nu kā var nesolīt"!!!!!!!!!!!!!!! Jo "visi zagļi, korumpanti"............ IZŅEMOT,PROTAMS, JĒLĪŠUS!
cita starpā
c
Kāpēc tie mati jākrāso tik riži? Vai nevar kādu dabīgāku tonīti stiliste piemeklēt?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas