Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Āboltiņa Saeimā sveic jauno Šveices vēstnieku

Latviju un Šveici tradicionāli vieno labas attiecības visos līmeņos – gan politiskajā un ekonomiskajā, gan arī izglītības un kultūras jomās, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, ceturtdien,11.aprīlī, Saeimas namā tiekoties ar Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Markusu Niklausu Paulu Dutli. Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Latvija vienmēr augstu novērtējusi, ka Šveice bija to Rietumvalstu vidū, kuras nekad neatzina Latvijas inkorporāciju Padomju Savienībā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Vēstnieks pauda gandarījumu par abu valstu aktīvo sadarbību ne tikai divpusēji, bet arī starptautiskajās organizācijās. Kā nozīmīgu parlamentāriešu sadarbības formātu viņš minēja ļoti aktīvo asociāciju Pro Baltikum, kas apvieno gan Šveices parlamentāriešus, gan finanšu sektora pārstāvjus un pašvaldību deputātus. Arī Saeimas priekšsēdētāja akcentēja asociācijas lomu abu valstu attiecību veidošanā un uzsvēra, ka esam gatavi rudenī uzņemt Pro Baltikum delegācijas vizīti Latvijā. Tāpat S.Āboltiņa norādīja, ka pēdējā abu valstu parlamentu priekšsēdētāju tikšanās noritējusi pirms 15 gadiem un apliecināja ieinteresētību Latvijā uzņemt Šveices parlamenta priekšsēdētāju.

Amatpersonas atzina, ka tradicionāli laba sadarbība ir izveidojusies arī kultūras un izglītības jomā. Saeimas priekšsēdētāja atgādināja, ka Jaunais Rīgas teātris ar viesizrādēm ir viesojies Šveicē, bet kultūras sadarbībai vēl plašākas perspektīvas paver tas, ka Rīga 2014.gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

M.Dutli ir karjeras diplomāts, kurš ieņēmis virkni amatus savas valsts Ārlietu departamentā, tostarp strādājis Šveices vēstniecībā Spānijas galvaspilsētā Madridē un Šveices pārstāvniecībā Dienvidāfrikas Republikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas