Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Āboltiņa: saistībā ar Muižnieci ir jārunā par politiķa ētiku

Saistībā ar iespējamu Saeimas Juridiskās komisijas sēdes protokola viltošanu, par ko pārmetumi tiek izteikti Satversmes tiesas (ST) tiesnesei Vinetai Muižniecei, ir jārunā par politiķu ētiku, ne tikai kriminālatbildību, - Latvijas Radio sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Kā ziņots, 23.februārī speciāli sasauktā preses konferencē tagadējā Juridiskās komisijas vadītāja Ilma Čepāne (V) un Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs (V) žurnālistus informēja, ka V.Muižniece, būdama Juridiskās komisijas priekšsēdētāja, iespējams, viltojusi komisijas sēdes protokolu, lai kavētu grozījumus Krimināllikumā, kas saistīti ar partiju nelikumīgu finansēšanu. Deputāti norādīja, ka par šo lietu vērsīsies Ģenerālprokuratūrā.

S.Āboltiņa norādīja, ka arī viņa tajā laikā esot darbojusies Juridiskajā komisijā, bet konkrētajā sēdē 2009.gada 1.septembrī nav piedalījusies, jo viņai" esot skolas vecuma bērni" un tajā laikā bijusi ar viņiem pirmās skolas dienas pasākumos.

Viņa pauda izbrīnu, ka neviens nepainteresējās, kāpēc tik svarīgs un daudziem interesants likumprojekts pēc tā apstiprināšanas komisijā nenonāk izskatīšanai parlamentā. "Tas ir jautājums cilvēkiem, kas piedalījās tajā komisijas sēdē," norādīja Āboltiņa un piebilda, ka nav saprotams, kāpēc Čepāne šo jautājumu aktualizējusi tikai tagad, nevis pirms diviem gadiem.

"Ceru, ka Čepānes kundze vismaz vēlējās virzīt likumprojektu tālāk uz parlamentu," piebilda Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa uzsvēra, ka likumprojektu virzība ir atkarīga no katras komisijas vadītāja godaprāta. Viņa uzskata, ka "šis ir nepatīkams gadījums, kad situācija tiek izmantota ļaunprātīgi".

Jau ziņots, ka A.Loskutovs un I.Čepāne informēja, ka gadījums saistīts ar 2009.gada 1.septembra Juridiskās komisijas sēdi. Tās audioieraksts liecina, ka deputāti minētos Krimināllikuma grozījumus nolēmuši virzīt izskatīšanai pirmajā lasījumā, savukārt protokolā norādīts, ka likumprojektu nepieciešams pilnveidot. Līdz ar to likumprojekta tālāka virzīšana nobremzēta.

Pēc deputātu teiktā, Juridiskās komisijas konsultantes atzinušas, ka V.Muižniece devusi norādījumus, ko rakstīt protokolā. Šo protokolu parakstījusi V.Muižniece un deputāts Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Pati V.Muižniece viņai izteiktos pārmetumus iespējamā komisijas sēdes protokola viltošanā uzskata par politiskajām intrigām.

Viņa pauda nožēlu, ka tagadējie deputāti to laiku, ko varētu veltīt likumdošanas procesam, izmanto politiskajām intrigām, par kādām arī uzskatāmi šīsdienas paziņojumi. Viņa uzskata, ka komisijas sēdes protokols nav Saeimas komisijas sēdes stenogramma, kur teiktais atspoguļojams vārds vārdā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas