Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Āboltiņa: Vienotībai jākļūst par izaugsmes un attīstības partiju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
bāba
b
Kāda siena guba tev uz galvas mīļā.
ierindnieks
i
Es piekrītu domām, ko izsaka -logiski, ka labi atakgotie ierēdņi nav spejīgi domāt kā saimnieki,jo ir BAILES UZŅEMTIES ATBILDĪBU par sakidriem un saprotamiem lemumiem. Tā vietā birokrētiskas peripetijas , atbilbības novelšana un pussoļi. To nevar attiecinat tikai uz Vienotības ierēdņiem.Un tāpēc joprojām ierēdņu skaits un sadalosie pienakumi pienakumu dublēšana, novelot atbildību vienam uz otru, ir par lielu. Kad sava laikā mēģinaju kandidēt darbā savas specialitates ministrijā, galvenais bija ierēdņa darba pieredze. Un kad ierēdņiem kritērijs būs uzņemējdarbības pieredze? Jo, ja uzņemējs izvairās no atbildības , viņa dienas ir skaitītas.
Oskars
O
Kāpēc ĀBOLTIŅAI atkal JAUNA KLEITA , ja manas Latvijas BANKA ir TUKŠA .....!!!!!!!
logiski
l
Savest valsti kārtībā būtu samērā vienkārši. Redziet, mazie un gimenes uzņēmumi ir ekonomikas saknes. Bet saknes ir rupji izcirstas. Vidusslāņa nav tik pat kā. Labi atalgotie ierēdņi nekad nav bijuši un nebūs vidusslānis, jo strādā algotu darbu, ir pilnīgi atkarīgi no darba devēja, TAPĒC NAV SPĒJĪGI DOMĀT KĀ SAIMNIEKI. Tās nozares, kurās var pastāvēt mazie un gimenes uzņēmumi - lauksaimniecību, mazumtirdzniecību, pakalpojumus ir monopolizējuši lieluzņēmumi, mākslīgi, ar likumu, diskriminējošu tarifu utt palīdzību, tikai nodevīgu un korumpētu deputātu dēļ. Šo nozaru lieluzņēmumus var nacionalizēt, vai jāpieņem likumi, kas padara šo nozaru lieluzņēmumu izpārdošanu par izdevīgu to saimniekiem un jau rīt Latvijā sāks atgriezties cilvēki, kas kļūs par jaunsaimniekiem, īrēs no valsts šīs izpārdodamās platības ar izpirkuma tiesībām, bet jānodrošina iepirkuma cenas bez diskriminācijas. Var pieņemt minimālo iepirkuma cenu pienam, gaļai, kas nebūtu augstas, jo palīdzētu Eiropas subsīdijas. Īpaši svarīgi attīstīt mazos tirdzniecības uzņēmumus, jo tas veicina vietējo ražošanu. Tirdzniecības centri nav sliki, bet slikti ir mazumtirdzniecības lielveikalu tīkli, tur jāmeklē visiem pieņemami risinājumi. Nu apmēram tā. Panākumi būs ar garantiju. Vidusslāni vajag.
ierindnieks
i
LR EM un tās pakļautībā esošās LIAA darbība, tapat kā visa Vienotības ekonomiskās "politikas" izpratne un prakse mani jau divus gadus atvēsina attiecībā uz Vienotības skaistajām frāzem un rīcibas praktisko rezultatu. JO JEBKURŠ MĀJIENS, VĒLME, DIKTĀTS, TĀPAT kĀ REKOMENDĒJOŠĀS ES REULAS NEKAVĒJOŠI TIEK UZSPIESTS KĀ REGLAMENTĒJOŠS. Vienotības nosaukumam jābūt BRISELES ATBALSTA PARTIJA, un arī pedejo mēnešu , nedēļu un dienu notikumi liecina, ka deklaratīvais atbalsts Latvijas ekonomiskajai izaugsmei ir nepartraukta valsts un sabiedrības interešu pakļaušana rietumu vērtību augstākajam sasniegumam- ES. PB, SVF. Par ārpolitiku vispār nerunasim, patlaban Latvijai nav ārpolitikas, ir tikai kolektīvās intereses un kolektīvā virzība ne jau augstāko morāles un tiesikuma darbību realizešanā. Sabiedrībai pasviestā perle par krīzes pārvarēšanu ir politiska pašapmierinašanās, Līdzšinējā kadru politika neuzrāda to augsto kompetenci, uz kuru pretendē Vienotība.
Loto
L
Runāt jau viņš runā daudz, tas tiesa. Ar darīšanu gan tā pašvakāk.
Ivars Graudums
I
Tagad, kriizes laikaa ir skaidrs: labklaajiibu var panaakt tikai attiistot ruupnieciibu, buuveejot razhotnes. Veel nesen latvieshi baigi ciinijaas pret cellulozes razhotnes celshanu, lamaaja "Daugavas raceejus". Nosodiija speekstaciju buuvi uz upeem. Neviens no man zinamiem Dienvidvaacijas shvaabiem taa neaaleetos un vinju zemiite zelj un zaljo. Darba tik daudz ka uz ielaam neskaitaami viesstraadnieki, turki. Ir jaamainaas latvieshu mentalitaatei. Latvijai jaakljuust par industrijas zemi, kaa Somijai. Somijaa ir vairaakas cellulozes ruupniicas, ziemelju pilseeta Oulu smird peec zivju paarstraades, bet somi ir paartikushi un atliek veel liidzeklju, lai moderni apbrunjotos pret varbuuteejaam viena kaiminja agresijaam
Vārds
V
Kas tas razotnes buves? Valsts - uzbuvet jau nav gruti, lai pec tam aizvertu :) Postpadomju ekonomikas skola Vienotibas vadiba vedis tikai uz ekonomikas iznicibu. Soreiz Vienotibas kampana bus TP un LPP/LC kampanu mistrojums.
  • 0
  • 0
Toto
T
Vienotība ir zaudējusi manu uzticību. Laulājas ar visādiem mahinātoriem, kā Štokijs un citi. Būtībā Dombrovskim var piekārt birku "likvidātors". Masu informācijas līdzekļos tik sludina- krīze pārvarēta, taču atveriet acis un palūkojieties apkārt. Nodokļi pacelti, un ne pa labu vienkāršajai tautai, izglītībai, medicīnai nauda norauta, sabiedriskais transports tiek noīsināts, emigrācija tikai turpinās, attalgojumi samazināti, regulējamie tarifi un akcīzes pacelti, ceļi reģionos jau vietām sabrukuši, un tā vēl varētu turpināt un turpināt..! Tas ir vienotības panākums? Tie ir sasniegumi vairāku gadu garumā Jūsu valdīšanas laikā? Un tā nenormālā banku lobēšana! Ne kapeiku pa labu vienkāršajiem cilvēciņiem! Un jūs teiksiet, ko Tu gaudo, tev tā pat ideju nav! Ir- piemēram- kāpēc valsts un pašvaldību nauda jātur komercbankās? Kāpēc tās par to atmet nieka grašus valstij? Tie taču ir miljardi valsts naudas, ko bankas groza pelnot. Lai padalās ar valsti, nevis uzrāda fantastiskas peļņas un mēs tik kā auni uz to noskatamies. Nu, kaut simboliski, uzliekat taču bezbērnu nodokli, lai arī tas nenes miljonus. Citi plēšas un raujas, lai bērnus izaudzinātu, citiem tas pofig. Tikai R.Ķīsis bazūnē, ka vecumdienās nebūs kas Jums pelnīs pensiju. Varēsiet iztikt no nabadzības pabalsta.... Superīgi Vienotības panākumi. Un uz 11. saimas vēlēšanām no mans puses tie ir zaudējuši 8 vēlētājus...... Vienojaties kā gribat, manas ģinemes acīs esat "likvidēti"!
toto
t
Diemžēl manu niku kāds ir piesavinājies....... kaut arī gandrīz visam piekrītu. Vienotība nav izturējusi pārbaudi ar varu. Vāji, bet kur ņemt labākus? Tāpēc šajās vēlēšanās pat nezinu par ko balsot, tikai ne par vecajiem, nu duraki tāpēc ka.
  • 0
  • 0
Tonto
T
Par šlosi balsosim, jo viņš vienīgais runā par kustību biznesā, tātad attīstību. Pārējiem redzams, ka nauda kokos aug.
  • 5
  • 2
Loto
L
Par ko tad balsosiet, ja nav noslēpums?
  • 0
  • 0
jau pagājis laiks
j
Cik laika pagāja to apzināties un cik ilgi paies to realizēt? . Izklausās kā kārtejais bullšits
ekonomists
e
uzlikuši Darba ņēmējiem pasaulē lielākos nodokļus-un gaida rezultātus- kad nobeigsies vai aizbrauks-vienīgi, ignorējot Dombrovska valdības ekonomiski ,nekompetentos lēmumus ,Valsti velk ārā no bedres ēNU ekonomika
logiski
l
Dombrovskis braukā pa pasauli un lūdz vāciešus un citus palīdzēt sastādīt plānu, kā izvest Latviju no ekonomiskās krīzes. Pirnkārt visām Eiropas vecajām valstīm ir ekonomikas problēmas, otrkārt ir neprāts aicināt ekonomiskos konkurentus lūgt lai tie radītu sev jaunu konkurentu. Nu vai tas nav skaidrs mūsu premjeram? Tas ir tas pats absurds, kā Latvijas "stratēgiskās attīstības" plāna izstrādē vēl viens "gudrinieks"- profesors R.Ķīlis bija pieaicinājis darba grupā ārzemju ekspertus. Rezultātā tika pieņemts plāns, kurš paredz, ka 2025. gadā Latvijā katrā otrajā mājsaimniecībā dzīvos vientuļš cilvēks vai pāris bez bērniem. Jā, mēs dzīvojam pasaulē, kurā priecājas, ka kāds konkurents izstājas no spēles vai pat aiziet uz visiem laikiem. Igauņi padarīja savas nacionālās intereses par visu partiju galveno stūrakmeni un viņiem ir rezultāti. Tikai nacionālo un nacionālo ekonomisko interešu padarīšana par galveno vadlīniju var noturēt virs ūdens valsti.
Fiksais
F
Piekrītu. Kalps, kurš VIENMĒR ir bijis kalps, būs tikai kalps. Labsd kalps. Tāpēc arī Dombrovskis braukā pa pasauli un prasa padomus. Kungs pats zinās, kas viņam jādara mājā, lai to savestu kārtībā. Vienotība izskatās pēc labu, gudru, paklausīgu kalpu saieta, kuri pieraduši iztapīgi pildīt pavēles. Tas nekas, ka pavēles atstāj graujošu rezultatu uz valsti, tās ekonomiku un tautu. Paklausīgie bērni grib dzirdēt uzslavas par paklausīgi, ar uzcītību veiktu darbu, bet tauta viņus izsvilpj... Ar ko atšķiras kalps no saimnieka? Viņam trūkst elementāras loģiskās domāšanas un rīcībspējas - viņš spēj pildīt tikai cita uzdotās pavēles!
  • 7
  • 0
jans
j
Jā,Solvita,ja būtu piens varētu uzcept pankūkas,bet nav miltu...
Jānis K.
J
Jūs jau pietiekami esat Latviju grāvuši, lai tagad izmelotu ceļu nākamajam graušanas un iztirgošanas posmam. Saņemieties un noejiet malā. Bez jūsu meliem Latvija kļūs tīrāka.
Sociāldemokrāts
S
"... - tādu partiju, kurai būs pa spēkam celt Latvijas ražošanu, attīstīt rūpniecību, gādāt par auglīgu ekonomisko vidi konkurētspējīgai un radošai uzņēmējdarbībai,” pauda Āboltiņa." Man te kaut kas acīmredzami nesaistās kopā: ekonomikas attīstībai "nav tautības" - ja plaukst Latvijas ekonomika, tad pelna gan latviešu, gan krievu, gan poļu u.c. uzņēmēju biznesi Latvijā. Ja ekonomika grimst, tad grimst visi. Kā Vienotība var būt tik izteikti "latviska" (kā sludina Ēlertes un Kalnietes kundzes), būdama tik "ekonomiski orientēta" (kā Āboltiņas kundze te sludina)??? Tas vienkārši neiet kopā! Sekojoši, Vienotības līderu teiktais ir vai nu pašapmāns vai populistiska sabiedrības mānīšana...
logiski sociāldemokrātam
l
Tā vajadzētu būt, bet praksē diemžēl ir savādāk. Latviešiem ir aizvien grūtāk atrast darbu Latvijā, uzņēmumos, kas nepieder latviešiem. Desmitiem tūkstošu latviešu bija spiesti aizbraukt no valsts tāpēc, ka viņiem neatradās darbs veiksmīgo prihvatizatoru uzņēmumos. Pamatā bija politiski motīvi.
  • 1
  • 0
Sociāldemokrāts => logiski
S
Uzņēmumiem "nav tautības" = "nav etniskās piederības", t.i., nevar selektīvi attīstīt tikai "latviešu" (Kalniņu, Bērziņu, Kociņu utml.) uzņēmumus Latvijā, bet var attīstīt Latvijas (Kalniņu, Kravcovu, Ševchenko u.tml.) uzņēmumus, veicinot Latvijas konkurētspēju pasaulē. Tas nebūs saldais stāsts par "mūsu, pareizo, savējo latviešu" īpašo biznesu saudzēšanu savā tēvzemītē... Vienotība sola, ka iegūs visi, arī "okopanti". Vai tāda doma ir pieņemama Vienotības atbalstītājiem?
  • 1
  • 0
logiski
l
------------------ekonomikas attīstībai "nav tautības"-------------------- Dīvains jāsaka spriedums. Vai tad ir vienalga kam pieder rūpnīcas, bankas, zeme u.t.t. Jūs laikam esat tas cilvēks, kurš netic apgalvojumam, ka no degošas mājas katrs glābs vispirms tikai savus bērnus.
  • 1
  • 1
logiski
l
Runas, runas un runas. Solījumi un izlikšanās. Kungi, par aizņemtu naudu jūs pagarinājāt tās pašas sapuvušās sistēmas agoniju. Vai tas ir jūsu "lielais sasniegums"? Kurš cilvēks pat, ja viņš bija jūsu atbalstītājs, jums uzticēsies vēlreiz? Par jums balsos tikai no jūsu parādu siles strebjošie... Mūrniece, Kampars, Kristovskis ir pierādījuši, ka nav domājuši un neprot domāt par valsti. Atpestījiet lūdzu tautu no sevis, jo jums nav redzējuma kā izvest tautu no katastrofas. Un tautai vairs nav laika eksperimentēt ar nemākuļiem. Ir jāmeklē kaut kas jauns. Jūs pievīlāt, jo izrādījāties tāda pati kabatas partija kā iepriekšējās. Man tikai ir ļoti žēl, ka neviens joprojām neieklausās cilvēkos, kuriem patiešām ir skaidrs redzējums un skaidrs plāns kā izvest valsti un tautu no bedres, no lamatām, kas draud pārvērsties jau par tautas kapu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas