Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +20 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Aculiecinieka FOTO un liecība par vilciena avāriju

Notikuma aculiecinieks Kārlis Birzkalns

Diena.lv viņš pastāstīja, ka braucis vilcienā Daugavpils-Rīga un uzreiz nav pat noreaģējis, redzot, ka gar vilciena logu aizslīdz ekskavatora kauss.

«Kad izlidoju no vilciena sēdekļa, sapratu, ka tā ir avārija. Tūlīt pēc notikušā runāju arī ar ekskavatora vadītāju, taču viņš tikai teica: «Esmu zaudējis darbu…»,» traģisko braucienu, kurā bojā gāja vilciena pasažiere, atceras K.Birzkalns. "Kad sāku pārmest traktoristam par notikušo, viņu metās aizstāvēt garām braucošie šoferi. Pēc traktorista runas spriežot, likās, ka viņš bija alkohola reibumā," teica aculiecinieks.

Pēc notikušā cilvēki bija šoka stāvoklī. Savukārt vilciena vadītāji bija sveiki un veseli.

Kā teicis ekskavatora vadītājs, atbildot uz pasažieru pārmetumiem, viņam esot sejā iespīdējusi saule un neesot redzējis tuvojošos vilcienu. K.Birzkalns norāda, ka pārbrauktuve nebija aprīkota ar barjeru.

K.Birzkalns braucis tieši avārijā visvairāk cietušajā vagonā, kuram caurumu izrāvis ekskavators. "Divus sēdekļus aiz manis ar ekskavatora kausu tika izsists caurums," atceras K.Birzkalns. Vagonā braukuši aptuveni 15 - 20 cilvēku. K.Birzkalns pats netika smagi cietis, tomēr šāda avārija viņa mūžā ir pirmā.

No notikuma vietas K.Birzkalnu līdz Līvāniem aizvedusi kāda vieglā automašīna, viņš neesot sagaidījis solīto pašvaldības autotransportu avarējušā vilciena pasažieriem. Tālāk viņš ar autobusu devies līdz Daugavpilij un šorīt no rīta atpakaļ uz Rīgu.

Viena cietusī slimnīcā mirusi, ekskavatora vadītājam konstatē 2 promiles

Pēc vakar uz dzelzceļa pārbrauktuves notikušās sadursmes starp pasažieru vilcienu Rīga-Daugavpils un ekskavatoru "Volvo" slimnīcā mirusi 1981.gadā dzimusi vilciena pasažiere, informē Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdzes pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne.

Policija noskaidrojusi, ka 2.septembrī  ap 19:30 Preiļu rajonā, Turku pagastā, ceļa Līvāni-Gavartiene Steki 3.kilometrā uz dzelzceļa pārbrauktuves notika vilciena un ekskavatora sadursme. 1948.gadā dzimis vīrietis, braucot ar darba spēkratu ietriecās trešajā vilciena vagonā, kā rezultātā ekskavatora kauss pārdūra vagona sienu, ievainojot tur esošus cilvēkus.

Diena.lv sacīja A.Laizāne, vadītājam konstatētas vairāk nekā 2 promiles. Policija ekskavatora vadītāju ir aizturējusi un uzsākts kriminālprocess.

Negadījumā  cieta trīs vilciena pasažieri. 1986.gadā dzimusi jauniete griezās pēc medicīniskā  palīdzības Daugavpils slimnīcā, ārsti viņai konstatēja grieztu brūci. Uz Jēkabpils slimnīcu tika nogādāta 1966.gadā dzimusi sieviete ar daudzām grieztām ķermeņa brūcēm, bet 1981.gadā dzimusī sieviete ar galvaskausa lūzumu, slimnīcā nomira.

Jau vēstījām, ka negadījums notika netālu no Līvāniem. Traktors pēc trieciena atsviests 10 metrus, par negadījuma apstākļiem trešdienas vakarā stāstīja glābšanas dienesta Inga Vetere.

Vilciena pasažieri ar autobusiem tika nogādāti Jēkabpilī.

Negdījums notika ap pusastoņiem vakarā.

Ceļu būves uzņēmuma SIA "Saldus ceļinieks" valdes loceklis Gints Karols aģentūrai LETA apstiprināja, ka avārijā cietušais ir "Saldus ceļiniekam" piederošs traktors, tomēr precīzu informāciju par negadījuma apstākļiem sniegt pagaidām nevarēja.

Pasažieru vilciena sastāvs vairs nebūs izmantojams

Sadursmē  cietušais akciju sabiedrībai Pasažieru vilciens piederošais vilciena sastāvs vairs nav izmantojams, vēstī uzņēmums. Bet sliežu ceļam nopietnu bojājumu nav un satiksme tikusi atjaunota jau trešdienas vakarā.


(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas