Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ādažu mērs nespēj pamatot 22 miljonus eiro vērtu darījumu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pieprasījusi papildu informāciju no Ādažu novada mēra Normunda Breidaka, jo līdz šim saņemtajos paskaidrojumos tā arī nav atbildēts uz jautājumiem par 22 miljonus eiro vērto darījumu ar ēku "Gaujas centrs".

“Procenti ir lieli, ēka ir superdārga,” aģentūrai BNS sacīja ministrs Raimonds Vējonis. Viņaprāt, pašvaldībai par to nav iespējams samaksāt.

Ēku Gaujas ielā pašvaldība 2009.gada aprīlī nolēma iegādāties, izmantojot pirmpirkuma tiesības, par 9 349 121 eiro, procentos maksājot 12 822 003 eiro, t.i., pavisam kopā 22 372 144 eiro. Tika noslēgta arī vienošanās ar SIA ,,Gaujas centrs’’, kas pieļauj pirkuma maksas palielināšanu.

Vējonis triju dienu laikā Breidakam lūdzis informāciju par to, kā pašvaldība izvērtēja pirkuma finansiālo izdevīgumu, kāda ir atliktā maksājuma procentu likme, kā pašvaldība pārliecinājās, ka pirkuma maksa un maksājuma procentu lielums nepārsniedz vidējās tirgus cenas.

Tāpat līdz šim iesniegtajā Breidaka paskaidrojumā VARAM nav atradis atbildi, no kādām sadaļām budžetā Ādažu dome bija plānojusi maksāt par ēku.

Breidakam arī jāiesniedz būvniecības izmaksas pamatojoši dokumenti.

“Nevar teikt, ka speciāli meklējam iemeslu, kā atstādināt Breidaku, bet, ja paskaidrojums būs tāds, ka juridiski varēs virzīt procesu par atcelšanu no amata, tad to darīsim,” teica Vējonis.

Salīdzinoši pašvaldības gada budžets ir četri miljoni latu.

Breidaks savukārt norādījis, ka lēmuma pieņemšanas brīdī bija zināms, ka par pirkumu būs jāmaksā 2010.gada sākumā - aptuveni 10–11 mēnešu pēc lēmuma pieņemšanas. Pirkuma apmaksai nebija nepieciešama nekavējoša finanšu līdzekļu mobilizācija, uzskata mērs. Samaksas termiņš bija pietiekami ilgs, lai īstenotu praktisku un juridiski korektu risinājumu pirkuma apmaksai, šim termiņam nepārsniedzot 12 mēnešu, lai domes uzņemtās saistības neuzskatītu par ilgtermiņa saistībām, kādas pašvaldība uzņemties nevarēja, paskaidrojis mērs.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas