Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Aicina ministri un premjeru runāt skaidru valodu par garantēto pakalpojumu minimumu un maksas medicīnu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Liene
L
Nez pēc kā to minimumu rēķinās? Ja hemoroīdi parastie, tad ārstēs par naudu, ja sastrutojuši, tad par cilvēka? Galu galā ārstēšanas izdevumi ir atkarīgi pirmkārt no slimības smaguma! Lai gan iespējams tāpēc sistēmā valda tāds bardaks, ka nabaga ierēdņi, kurus jebkurš profesors aptīs ap pirkstu, ērtības labad suumu dala uz galviņām un, piemēram, par augoni uz pakaļas iznāk par daudz, bet par vēzi- par maz.
d
d
Toties no Audera JL dzirdējām
chingacguks
c
Latvijas Satversmes 111.pants: «Valsts aizsargā savu cilvēku (ierēdņu un depolitikāņu) veselību un garantē ikvienam medicīniskās palīdzības minimumu - pulsa pārbaudi pēc nāves.»
jūrmalniece
j
Nedomāju, ka tādai partijai kā TP ir cilvēki, kam būtu plašākas zināšanas par veselības reformām, sistēmu modeļiem utml. Tas ka Latvijā būs maksas medicīna ir skaidrs, tomēr no Rozentāles ne reizes neesmu dzirdējusi nopietnu diskusiju par iespējamo modeli, pakalpojumu pieejamību, grozu utml.
alias
a
Pieraksts bērnam pie ārsta speciālista pēc pusgada, pa savu naudu rīt. Ko darīt? Protams, maksāt, jo pēc pusgada patrreiz akūtā diagnoze būs jau hroniska saslimšana. Nekādas valsts garantētās bezmaksas medicīnas pat bērniem vairs nav. Tad ko te pūderēt smadzenes? Tāpat jau sen visi ir sapratuši, ka medicīnā par visu ir jāmaksā pašam.
Smilgs
S
>baltais 14:14 >Par maksu privāro klīniku biznes plauks un strādajošie tajās pamps pasreiz pampst valsts slimnicu un agenturu vaditaji - ielikteni un visa vinu pavadosa brandza. Labak lai tad pampst bizness.
@
@
Maksas medicīna pie mums jau ir, bet, bez valsts finansējuma, ņemot vērā katastrofālos ienākumus tai grupai, kam tāda palīdzība visvairāk nepieciešama, gada vai divu laikā tas pasākums viss nobankrotēs. Jo cilvēkiem nebūs naudas, par ko to visu apmaksāt.
Smilgs
S
Neknābā zvirbuli, tā ir tīrākā VM neizdarība, ka ilgstoši nevar skaidri nodefinēt, kas tad ir tas minumums ir. Priekš kam tad visas tās n-tās aģentūras treknos gadus eksistēja? Vai nevajadzēja vāca statistiku (VSMTVA), rūpēties par sabiedrības veselību (SVA) utt,? Ja daritu to kas jādara, zinātu, kas ir cilvēkam nepieciešamais neatliekamās palīdzības minumums vismaz. Un Dombrovskis ir valdības vadītājs, nevis detaļu pārzinis (kā Ivaronkuls to centās pārzināt), tāpēc viņam būtu jādod rīkojums nenormālās frizūras kundzei nodefinēt šo minumumu (atbilstošu šodienas situācijai), nevis kasīties par 45 ļimoniem, kuru tāpat nav. Ļoti labi pateica Platace, pēc manām domām, viss izklausās loģiski.
Terorists
T
Nu redz ,ja šādu lietu pasaka politiķi kad nu ir maksas medicīna kas dad notiek; 1)Jāatlaiž viss VM birokrātu aparāts un aģentūras. 2)Valsts vairs nevar iekasēt obligāto apdrošināšanas maksu,jo tad kurš muļķis maksās dubultā. 3)Valsts nevarēs jaukties slimnīcu un poliklīniku darbībā un bīdīt savus ielikteņus. Tātad jau tikai ņemot šos trīs punktus zaudētāji ir tikai valsts ierēdniecība un budžets.Kur nu vēl paliek partiju intereses,naudīgos amatos redzēt savus cilvēkus. Tātad kurš muļķis uz to ies,protams kad neviens.
baltais
b
Nu skaidrs uz ko Plataces teksts velk. Par maksu privāro klīniku biznes plauks un strādajošie tajās pamps. Maksāt var tad ja ir normāli ienākumi, nevis kā šobrīd banānu zemē bez banāniem.
stirna
s
Kas tas par dīvainu pīāru? Kāpēc to saka Platace, kuras klīnikā īsas vizītes dēļ nevar atstāt mazāk par 40 latiem?
zvirbulēns
z
Ja nodefinēs, tad mājās nemirs??? Baigā loģika Platacei! :)))) p.S. Ko var nodefinēt Dombrovskis, ja pēc definīcijas viņš ir banku klerks?
t
t
pareizi jau ir, definēt vajag bet tā, manuprāt, visi visu jēdz paši

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas