Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Ainārs Ozols: Ne tikai griezt nost, bet arī investēt un ražot

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Zancis
Z
Ļoti pareizi sarakstīts.. jāmazina biroktārija...!!
Dārznieks
D
Tas jau tikai senatnes mīts, kuru atceramies kā bērnības pasaku - latvieši ir strādīga arāju tauta. P.s.Jā, un vēl jūrābraucēji arī.
vīzija 007
v
Plānam ir daži mīnusi - atbalsts uzņēmumiem ļaus izdzīvot daļai korumpētās birokrātijas un daļai, kura veģetē no soda sankcijām u.t.t. Energoefektivitātes paaukstināšanai pretī strādās monopolizētā bezalternatīvu siltumapgāde un elektroapgāde, kā arī vēl joprojām augstie kredītu procenti. Protams, arī tāds sīkums, kā nepieciešamās dokumentācijas kaudze... Aicinājums birokrātijai iznīcināt pašai sevi diez vai gūs dzirdīgas ausis.
Econ
E
Varbūt arī laiks samierināties ar to, ka ar nekustamo īpašumu spekulācijām uzpūstais IKP neatbilda Latvijas reālajām ekonomikas iespējām, taču, lai uzkrātu tādas iespējas (lasīt dārgo mašīnu īpatsvaru ielās) laikam strādāt vajadzēs ilgi un pamatīgi, un valsts atbalsts (kas pēc būtības ir citu uzņēmēju samaksāta nauda) tāpat neko nedos, jo nekustamo īpašumu spekulāciju apmērs, kas tagad visiem palikušajiem ir jāatpelna, bija vienkārši astronomisks.
x
x
nekas nepareizs nav. iznjemot vislatvijas siltinashanu- bez ieprieksheja izveretjuma, vai atseviskjas bokmajas nav (pirms nojaukshanas) parvershamas par islaicigam patversmem vai kopmitnem- kada stavokli nu tas ir:)
ciniķis
c
Kārtējā nekonkrētika un vispārīgas frāzes. Ok., baigi labi skan: "Vajag atbalstīt eksportu un ražotājus", bet varbūt, arī vajag domāt ko tieši atbalstīt. Pieprasījums pēc precēm un pakalpojumiem krīt gan iekšējā tirgū, gan eksporta tirgos. Vajag atbalstīt ražotājus - ok., atbalstam, bet ko mēs ražosim? Kādu produkciju? "Inovatīvās tehnoloģijas" vai informācijas tehonoloģiju produktus? Tik tiešām kāds tic, ka krītot iedzīvotāju labklājībai kādu interesēs kompjūteri vai kaut kādi "augsto tehnoloģiju" izgudrojumi un, ka šīs preces kāds pirks? Es varu droši apgalvot - krīzes laikā neviens nekādas "inovatīvās" tehnoloģijas un kompjūterus nepirks, bet pārtikai gan visi grabinās kapeikas un pirks. Tāpēc, atbalstīt vajag tās nozares, kas palīdzēs pārdzīvot ekonomikas krahu. Vispirms jau jāatbalsta pārtikas ražošana un lauksaimniecība, iespējams, drīz importētās pārtikas plūsmas apstāsies tieši tajā brīdī, kad SVF izdomās atteikties piešķirt mums kārtējo aizdevumu. Šodien Dombrovskis intervijā izteicās, ka Valsts budžetā ir ārkārtas stāvoklis un notiks sarunas ar SVF par budžeta deficīta palielināšanu. Sarunu iznākums joprojām nav zināms. Protams, lai radītu darba vietas nauda ir jānovirza infrakstruktūras attīstībai un energoefektivitātei, bet te ir jādomā par šīs naudas piešķiršanas nosacījumiem, ja tas ir daļējs finansējums ar obligātu kredītu bankā, tad šīs naudas jēga samazinās par kādiem 80%, praktiski, tā ir tā pati naudas novirzīšana bankām, tikai caur ES fondiem līdzīgu shēmu. Ja valdības grib, lai būtu pieprasījums, tad ir jādomā kā finansēt iedzīvotājus, kas to pieprasījumu rada.
luteranis
l
kapec tik primitivs raksts tiek publicets to jau zin un var pateikt jebkurs 12.klases skolnieks
Karo
K
Kaut kā pārāk lēni notiek lielās birokrātijas likvidēšana.
Māte
M
Bet PROTAMS, ka tā! Kaut kā izskatās, ka šobrīd dzīvojam VIENAI dienai.... Draudam, sodām ( nezinu tikai par ko....) , iznīcinām, likvidējam... Kas notiks tālāk?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas