Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Aivars Ozoliņš: Jakāna «eksperti»

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu satraucot nevis tas, kā tiks reorganizēta viņa vadītā iestāde, bet gan "pats par sevi fakts", ka tas tikšot darīts "politiskā līmenī". "Līdz šim struktūru noteicis VID ģenerāldirektors, un ar to arī beidzies," Jakāns otrdien stāstīja LNT, taču tagad jautājums esot "pacelts līdz politiskam līmenim", proti, VID gatavotā sevis reformēšanas plāna vietā Finanšu ministrija sagatavojusi citu. To bija paredzēts pirmdien izskatīt koalīcijas padomē, taču Tautas partija vēl gribēja šo to izpētīt, tāpēc jautājums tika atlikts.

Tā tiešām nav gluži parasta prakse — līdz šim "reformas" valsts pārvaldē un atsevišķās nozarēs diemžēl izpaudušās lielākoties kā valdības vadītāja uzdevums ministriem samazināt izdevumus un darbinieku skaitu viņu pārraudzītajās iestādēs. Acīmredzot gods kļūt par pilotprojektu politiski vadītām reformām VID nav ticis nejauši. Finanšu ministrs Einars Repše (JL) piesola: "Būs jāatlaiž cilvēki. Es sekošu līdzi, lai atlaistu tos, kuriem reputācija nav nevainojama."

Nevainojama reputācija būšot nosacījums pretendēšanai uz augstiem amatiem šajā iestādē, kurā līdz šim turpināja strādāt cilvēki, pret kuriem sākti kriminālprocesi vai kuriem pat izvirzītas apsūdzības — var pieminēt kaut vai tikai Vladimiru Vaškeviču, ko Jakāns paaugstināja par savu vietnieku, līdzko SAB bija viņam atņēmis pielaidi valsts noslēpumam, un kam pat kriminālapsūdzība nav traucējusi turpināt reformēt VID. Jaunajos konkursu nolikumos būšot īpašs aizliegums pretendēt uz amatiem personām, kurām izvirzīta apsūdzība. Šķiet, ka Jakānu varētu satraukt iespēja zaudēt šādus "ekspertus", nevis lēmumu "politiskums" par iestādi, kuras vadītājs pats ir TP politisko biznesmeņu ieliktenis un kurai tik necaursitams "savējo" politisks jumts, ka tās piekopto "kadru politiku" var ietekmēt tikai ar augstākā līmeņa politiskiem lēmumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas