Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Aivars Ozoliņš: Krīgera krekli

Arodbiedrību ceturtdien Esplanādē rīkotās manifestācijas mērķis esot sasniegts, uzskata rīkotāju vadonis Pēteris Krīgers — cilvēkiem bijusi iespēja paust savu attieksmi pret valdības rīcību, un daudzi to arī pauduši.

Ja tas bija mērķis, tad to būtu bijis ļoti grūti nesasniegt. Katram ir kāda attieksme pret valdības rīcību. Krīgers savējo prot paust dažādi — gan parakstoties kopā ar valdību par budžeta tēriņu samazināšanu, gan uzreiz pēc tam aicinot tautu pret to protestēt, gan liedzot iespēju runāt vienīgajam valdības pārstāvim, kurš bija atnācis uz šo pasākumu — finanšu ministram Einaram Repšem (JL). Repše gribēja atvainoties — arī par to, "ka Latvija ir līdz šādai krīzei nonākusi", kaut gan viņš nebūt nav galvenais vainīgais valsts novešanā līdz šādai krīzei. Mītiņa rīkotāji viņa atvainošanos negribēja dzirdēt, kazi, būtu izjaucis vajadzīgo noskaņojumu.

Manifestācijā esot izskanējuši arī vairāki priekšlikumi, apgalvo Krīgers, tikai neprecizē, kādi. Taču daži bija izlasāmi uz plakātiem. Piemēram: "Lai jums, valdības gudrās galvas, Latvijas pensionāru likteņi!" un "Deputātu algas vienlīdzīgas skolotāju algām!" Citus pauda runātāji. Piemēram, aktrise Zane Jančevska piedāvāja, "lai savus kreklus novelk tie, kam to ir daudz, un lai dod tiem, kam salst". Uz to Krīgers, kas par arodbiedrību savienības vadīšanu pērn saņēmis algu kā dažs deputāts — 15 000 latu —, kreklu nenovilka, laikam nosprieda, ka nevienam nesalst.

Sajūtu par pasākuma rīkotāju ne īsti godīgo rīcību, izmantojot cilvēku labi saprotamo satraukumu par savu nākotni kādu nepateiktu vai sev vien svarīgu mērķu labad, nekliedēja ne Atis Lejiņš, kas, neticis Eiropas Parlamentā no pašreizējās sociāldemokrātu partijas saraksta, aicināja dibināt citu sociāldemokrātu partiju, ne Štokenbergs ar Pabriku no Sabiedrības citai politikai, kuri sanākušajiem privāti klāstīja savu viedokli par budžeta izmaiņām, par kurām otrdien balsojumā Saeimā bija pauduši principiāli nekādu viedokli — ne pret, ne par, ne atturoties — vispār nepiedaloties.

Tikpat godīgi ieteica rīkoties arī Krīgers: "Atrodot līdzekļus, būtu iespējams atgriezties arī pie 2009.gada budžeta pārskatīšanas." Proti, līdzko aizdevēji pārskaitīs Latvijai naudu, pārskatīsim budžeta grozījumus, kuri bija priekšnoteikums naudas saņemšanai? Vai bija jāsaaicina cilvēki protestēt "Pret netaisnību", lai pateiktu, ka viņu problēmu risinājums ir — visus apčakarēt?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas