Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

ĀM neizpratnē par britu politiķu maldinošajiem izteikumiem

Latvijai nav pieņemami starptautiskajā presē izskanējušie britu politiķu maldinošie apgalvojumi par vienu no Latvijas valdības koalīcijas dalībnieku un Otrā pasaules kara traģiskajiem notikumiem. Tā šodien pēc Ārlietu ministrijas (ĀM) iniciatīvas notikušajā tikšanās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes vēstniecības Latvijā pilnvaroto lietvedi Entoniju Stouksu paziņojis valsts sekretārs Andris Teikmanis.

Jau ziņots, ka britu priekšvēlēšanu kampaņas karstumā politisko spēku savstarpējos apvainojumos piesaukti arī latviešu leģionāri. Lielbritānijas kreiso Liberāldemokrātu līderis Kriss Hūns, kritizējot konservatīvo līderi Deividu Kemeronu, apsūdzēja viņu par «biedrošanos ar Latvijas partiju, kas glorificē Ādolfa Hitlera Waffen SS».

«Deivids Kemerons saka, ka viņam rūp klimata izmaiņas, bet tad viņš pievienojas čehu ODS [partijai], kas noliedz tā esamību. Kemerons saka, ka viņš aizstāvēs gejus, bet tad viņš kļūst par sabiedroto poļu homofobu partijai. Viņš saka, ka viņam rūp cilvēktiesības, bet tad viņš biedrojas ar Latvijas partiju, kas glorificē Ādolfa Hitlera Waffen SS,» uzrunā liberāldemokrātu kongresā paziņoja Hūns.

Kā vēsta ĀM, šo jautājumu, šodien tiekoties ar Apvienotās Karalistes Ārlietu ministrijas pārstāvjiem, uzrunājis arī Latvijas vēstnieks Londonā Eduards Stiprais.

Apvienotās Karalistes diplomātiem sniegta informācija par Latvijas teritorijā Otrā pasaules kara laikā piespiedu kārtā iesauktajiem karavīriem, vienlaikus atkārtoti uzsverot, ka Latvija ir vienmēr nosodījusi Otrā pasaules kara laikā izdarītos noziegumus.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) pauž nožēlu, ka debates Apvienotās Karalistes partiju starpā ir pārsniegušas ne tikai Apvienotās Karalistes robežas, bet arī nonākušas pretrunā ar starptautiskajos spriedumos, tajā skaitā, 1946.gada Nirnbergas tribunāla un 1950.gada ASV pārvietoto personu komisijas, nolemto.

Šajā britu politiķu vārdu apmaiņā iesaistījies arī Simona Vīzentāla centra Izraēlas biroja vadītājs Efraims Zurofs, kurš komentārā britu laikrakstā The Guardian paudis sašutumu par britu konservatīvo politiķu pausto atbalstu Latvijas partijai TB/LNNK.

Savukārt TB/LNNK līderis Roberts Zīle noādījis, ka jautājums par TB/LNNK it kā nacistisko nostāju britu medijos ir aktualizējies tieši pēc tam, kad R.Zīle kļuvis par Lielbritānijas Konservatīvās partijas iniciētās Eiropas Parlamenta Konservatīvo un reformistu grupas biedru.

«Izskatās, ka britu konservatīvo oponenti leiboristi izmanto visus līdzekļus, lai pirms gaidāmajām Lielbritānijas parlamenta vēlēšanām diskreditētu savus sāncenšus,» teicis R.Zīle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas