Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 28. oktobris
Ninona, Ņina, Antoņina, Oksana

Amerikāņu prese skeptiski vērtē Buša runu par stāvokli valstī

Amerikāņu lielie preses izdevumi, vērtējot ASV prezidenta Džordža V.Buša gadskārtējo uzstāšanos Kongresā ar runu par stāvokli valstī, atzīst, ka runā jaunumu bijis mazāk nekā gaidīts un prezidents nav izmantojis pēdējo iespēju piedāvāt nopietnas politiskas izmaiņas, jo nākamgad viņa uzstāšanās Kongresā būs pēdējā un jau prezidenta vēlēšanu kampaņas aizēnota. Īpašu gaisotni prezidenta runai radīja tas, ka pirmo reizi sešu gadu laikā prezidents uzrunāja demokrātu kontrolētu Kongresu.

The New York Times, redakcijas ievadrakstā vērtējot prezidenta piedāvājumu, atzīst, ka tā bijusi “atturīga ideju ēdienkarte”, kas maz ko mainīs. Turklāt prezidents tikpat kā nav pievērsies tik svarīgai problēmai kā globālā sasilšana, novārtā pamesta palikusi arī pērn skaļi pieteiktā imigrācijas reforma. Ne vārda runā nav bijis arī par pērnā gada lielāko katastrofu – viesuļvētru Katrīna Ņūorleānā. Laikraksts norāda, ka Dž.V.Bušam sešos amatā pavadītajos gados ir bijušas vairākas iespējas vienot nāciju cēlas idejas vārdā, taču arī šoreiz viņš šo iespēju palaidis garām. Diemžēl prezidents nekā jauna nav pateicis arī par Irāku, norāda laikraksts.

Lai gan prezidents runā kā katru reizi atzinīgi izteicās par labo stāvokli valstī, viņa prezidentūras stāvoklis ir sliktākā situācijā kā jebkad, uzsver The Washington Post. Viņam tagad jāsaskaras ne vien ar demokrātu vairākumu abās Kongresa palātās, bet arī ar sabiedrības arvien augošo neapmierinātību ar situāciju Irākā un prezidenta vadību. Arī šis laikraksts ar vilšanos piemin tēmas, ko Dž.V.Bušs faktiski netika iekļāvis savā runā – klimata izmaiņas, sociālās nodrošināšanas sistēmas reformu, globalizācijas ietekmi.

Prezidenta Dž.Buša runa ASV kongresā (oriģinālvalodā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas