Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Analītiķi: budžetā nepieciešamā konsolidācija, visticamāk, tiks veikta uz sociālo izmaksu rēķina

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Yox
Y
Nekādā gadījumā nedrīkst aiztikt bankas, baņķierus un citus miljonārus - tas būtu kā sev pašam kājā kost, - jo šī ir neoliberāļu valdība, kam pēc definīcijas tautas intereses ir pēdējā vietā.
mazliet cūciski
m
2.decembrī Dienā bija teikts, ka Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ("Jaunais laiks", "Vienotība") cer, ka par nākamā gada budžetu parlamentā izdosies rast dialogu arī ar opozīcijas deputātiem Dialogs iznāca mazliet tāds cūcisks. Vispirms noteica nenormāli īsu priekšlikumu iesniegšanas termiņu, bet pēc tam noraidīja pilnīgi visus opozīcijas priekšlikumus, tai skaitā arī tos, kas budžeta līdzsvaru nemainīja. Visvairāk žēl par atvieglojumiem par apgādībā esošajiem bērniem.
Lelle
L
Kapēc Tu man visu to stāsti? Es tāpat zinu ko aizdevēji prasa...prasa samazināt birokrātu armiju un kamēr tas netiks darīts, aizdevēji arvien prasīs griezt un griezt, kamēr te tauta sāks revolūciju taisīt pret pašmāju kretīniem vai visi aizmuks projām.
Lelle
L
Aizdevēji varēs turpināt pieprasī atkal 50milj. konsulidēt...Kamēr tauta klusēs un valdošie nesāks samazināt paši savus izdevumus un nelikvidēs Rīgas parazītu kantorus, tikmēr aizdevēji turpinās prasīt....Notiek klaja ņirgāšanās no abām pusēm par parasto tautu. Tautai ir jāiet ielās, citādi nekas te nemainīsies...
Jukums
J
Vai tiešām nav tāda spēka, kas piespiestu valdību beidzot sākt reformas pašos pamatos? Loģiski argumenti neiedarbojas - kādi varianti vēl atliek?
progress
p
sociālās apdrošināšanas iemaksas likme bija jāveido regresīva.
NĪN
N
nekustamā īpašuma nodoklis būtu jāmaksā visiem samērā ar ienākumiem.
stulbums
s
No nekustamā īpašuma varēja paņemt daudz vairāk, tikai tad jāmaina nodokļa aprēķina algoritms. Esošais paredz visu lielo naudu paņemt no neliela daudzuma īpašnieku, bet ar to var tikai izputināt un patriekt nom mājām daļu iedzīvotāju Rīgā, Jūrmalā un Pierīgā.
Sniper'sEye
S
BNS zaļie tulkotāji un tekstu adaptētāji palaiduši garām niansi, ka Maikls Hadsons nav "Guardian" žurnālists, -- tas ir tas pats amerikāņu profesors, kurš savulaik bija prātīgi par Dombrovska konsultantu pieaicināts, kamēr zviedru banku lobiji klusām nepanāca viņa nahrenizēšanu/ aizmārrutkošanu. Dombrovskim un Vilkam, un Vienotībai tieši Hadsons traucē visvairāk, ar savu prātu uztur psiholoģisko diskomfortu, jo traucē justies pilnībā pašapmierināti, -- Edvarda Lūkasa Hudīni balvu Vienotības PR iluzionisti sabiedrībai centās pasniegt kā atzinības apliecinājumu, kaut gan tas bija smags izsmiekls.
Ieva
I
Strautiņa teiktajā uzreiz redzams, ka ekonomisti un padomnieki pie mums pelna pārāk daudz, īpaši, ņemot vērā viņu izglītības līmeni, jo kas gan tas par ekspertu, kas neko nav dzirdējis par pēdējo salmiņu/pilienu? Un tie daži cilvēki- no ko, piemēram, iesākt ar večuku, kas visu mūžu dzīvojis tur, kur kadastra vērtība nez kāpēc ir dārga? Viņam vispār ir kur pārvākties? Ir nelieli jauki dzīvoklīši, kuros akurāt var iebraukt pēc tam, kad esi pārdevis māju un nomaksājis transportu, lai atlikumu varētu tērēt dzīvei pilsētā?
dzeris
d
šaubu nav, griezīs uz sociālo izmaksu rēķina, it nekas mainījies nav. Kaut arī jau rakstīju, ka Latvijai vislielākās valsts administrācijas izmaksas ES, un valdība pat nav izpildījuši solījumu SVF samazināt tās no 9 uz 7% no IKP, patreiz knapi līdz 8%, ja vidēji ES tās ir 4-5%. Patreiz finanšu ministrs , runājot par strukturalām reformām, to vairs pat nepiemin, runājot tikai par medicīnu, izglītību un sociālo sfēru. Vairs pat netiek pieminēti tie nieka 50 miļj., ko atrada pat valsts kanceleja, kaut arī tur var;ētu atrast daudz vairāk, patreiz valsts administrācija( birokrātija) izmaksā virs 800 miļj. IIzpildot to, ko pati valdība uzņēmusies, samazinot izmaksas līdz 7% no IKP, ietaupītu ap 100 miļj., un par sociālo sfēru varētu nerunāt, bet, izskatās, šinī valstī ir viena neaizskarama kasta, ko arī V negrib un nespēj aiztikt un reformēt, visi pirmsvēlēšanu solījumi izkūp gaisā, kad paši ir pie varas un jānodrošina ar darbavietām kārtējie savējie. Tam nav nekā kpīga ar demokrātiju un sociālo taisnīgumu. Un, izskatās, nekādas strukturalās reformas nebūs, būs kārtējā imitācija, šī te valdība tikpat bezatbildīga un impotenta. Un to jau parāda fakts, kā patreiz valsts iestādes steidz iztērēt budžeta naudu, vienalga kam, vajadzīgam vai nevajadzīgam, lai tikai nākamgad varētu paprasīt ne mazāk, kā tas viss iegājies vēl no padomju laikiem. Un bļaujam, ka nekam nav naudas. Ja tas nav absurds, tad kas ir absurds?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas