Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Apakškomisija nesāk diskusiju par prezidenta tiesībām atlaist Saeimu

Saeimas apakškomisija, kas sagatavo Satversmes grozījumus, šodien sēdē konstatēja, ka Saeimā nav iespējams nodrošināt divu trešdaļu atbalstu ierosinājumam par Valsts prezidenta tiesībām atlaist Saeimu. Vairākums partiju pārstāvju uzkata, ka jāsaglabā esošā Satversmes redakcija un ka prezidentam jābūt tikai tiesībām rosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu.

Savukārt prezidents Valdis Zatlers, atsaucoties uz Konstitucionālo tiesību komisijas atzinumu, ir aicinājis Saeimu paredzēt prezidentam tiesības atlaist parlamentu, nesaistot to ar risku zaudēt amatu, ja referendumā vairākums neatbalsta parlamenta atlaišanu.

Par esošās Satversmes redakcijas saglabāšanu bija PCTVL, TB/LNNK, LPP/LC, kā arī Saskaņas centrs, kura pārstāvis Valērijs Agešins norādīja, ka, paplašinot prezidenta pilnvaras, jāsāk diskusijas par tautas vēlētu prezidentu. Viņš atsaucās arī uz citiem politiskiem spēkiem, kuri šādu diskusiju pieļāvuši, piemēram, ZZS, TB/LNNK, Pilsoniskā savienība.

TP, PS un JL pārstāvji apakškomisijā bija par to, ka ir jāsāk diskusijas par valsts prezidenta tiesībām atlaist Saeimu, taču, tā kā sēdē nebija 2/3, līdz ar to pārējie ar prezidenta tiesībām atlaist Saeimu saistītie jautājumi netika skatīti.

TP pārstāve Vineta Muižniece ieteica frakcijām vēl izrunāt un atgriezties pie šī jautājuma. TP tāda diskusija esot bijusi. No LPP/LC pārstāvja komisijā Jāņa Šmita varēja noprast, ka partija  par to nav diskutējusi.

Nākamotrdien prezidents V.Zatlers tiksies ar  Saeimas Juridisko komisiju.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Satversmes grozījumiem tik drīz vēl nebūs vajadzīgā atbalsta




Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas