Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Apcietinās vēlēšanu dokumentu viltošanā apsūdzēto Kubulu vēlēšanu komisijas locekli

Latgales apgabaltiesa ceturtdien piemēroja apcietinājumu vienai no apsūdzētajām krimināllietā par vēlēšanu dokumentu viltošanu Kubulu pagastā - vēlēšanu komisijas loceklei Verai Litviņecai, vēsta BNS.

Litviņeca nenoskaidrotu iemeslu dēļ nebija ieradusies uz tiesas sēdi un tiesa nolēma iepriekš piemēroto drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu aizstāt ar apcietinājumu.

Lietas izskatīšana uz 13.aprīli pārcelta, jo nebija ieradusies ne tikai apsūdzētā, bet arī advokāte. Tiesas sēdes vēlāk paredzētas arī 23., 24.aprīlī un 14.maijā.

Jau vēstīts, ka Latgales tiesu apgabala prokuratūra pērn 3.novembrī sākusi Kubulu pagasta priekšsēdētāja, nu jau bijušā "tēvzemieša", Jura Boldāna kriminālvajāšanu par vēlēšanu dokumentu viltošanas organizēšanu un uzkūdīšanu. Apsūdzības par vēlēšanu dokumentu viltošanu uzrādītas arī Boldāna dēlam Igoram Boldānam un četrām pagasta vēlēšanu komisijas loceklēm - Marutai Apinei, Verai Litviņecai, Ainai Stahovskai un Ligitai Trupovniecei.

Krimināllikums par Vēlēšanu dokumentu viltošanu, nepareizu balsu saskaitīšanu un aizklātas balsošanas pārkāpšanu paredz brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām.

Vainu krimināllietā atzīst tikai vēlēšanu iecirkņa locekles.

Lietā iesaistīts arī kāds Valsts policijas un Drošības policijas darbinieks, taču viņiem apsūdzības nav uzrādītas. Lietu izmeklēja Drošības policija.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pāris dienu pēc vēlēšanām saņēma ziņas par būtiskiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē Kubuļu pagasta iecirknī, kur, iespējams, viltoti vēlēšanu dokumenti.

Balvu rajona Kubuļu iecirkņa vēlēšanu rezultāti ieskaitīti 9.Saeimas kopējos rezultātos, jo neviena partija nav iesniegusi sūdzību par iecirknī notikušo balsu pierakstīšanu. Rezultāti ieskaitīti, jo šajā iecirknī nobalsojušo balsis nemaina kopējo situāciju Latvijā.

328.iecirknī Kubuļu pagasta padomē vislielāko atbalstu saņēmusi Boldāna pārstāvētā apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK. Saeimā ievēlēts arī Boldāns. Parlamentārieši apstiprinājuši viņa deputāta mandātu, taču atbalstījuši Boldāna izdošanu kriminālvajāšanai, tāpēc viņš nevar piedalīties Saeimas darbā.

Ziņots arī, ka Boldāns, kurš nevar piedalīties parlamenta darbā, saņem arī daļu algas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas