Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Apstiprināts 2012. gada valsts budžeta sagatavošanas grafiks

Valdība otrdien apstiprināja 2012. gada valsts budžeta un vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvara 2012.-2014. gadam sagatavošanas darbu grafiku, portālu Diena.lv informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāve Agnese Beļkeviča.

Darba grafikā paredzēts, ka līdz 21. martam FM sagatavos valsts budžeta bāzes izdevumu aprēķinus 2012.-2014. gadam un saskaņos tos ar ministrijām. Valdība tos apstiprinās 29. martā.

Līdz 9. maijam FM sadarbībā ar Latvijas Banku un Ekonomikas ministriju veiks vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvara 2012.-2014. gadam sagatavošanu, kuru pēc tam izskatīs Reformu vadības grupā un 24. maijā apstiprinās valdībā.

Līdz 15. augustam veiks ietvarā atspoguļotās makroekonomiskās attīstības un ieņēmumu prognozes izvērtēšanu un nepieciešamības gadījumā arī aktualizēšanu. Savukārt 16. augustā plānota aktualizētā ietvara (ja tiek precizētas makroekonomiskās attīstības un ieņēmumu prognozes) un fiskālās konsolidācijas apjoma apstiprināšana valdībā.

No 16. augusta Ministru kabinetā plānotas diskusijas par valsts budžetā īstenojamās fiskālās konsolidācijas pasākumiem. Sarunās piedalīsies arī Latvijas Pašvaldību savienība.

23. augustā valdībā plānota lēmuma pieņemšana par valsts budžetā īstenojamo fiskālo konsolidāciju.

Savukārt 2012.-2014. gada ministriju maksimāli pieļaujamā valsts budžeta izdevumu kopapjoma aprēķināšana un iesniegšana FM plānota līdz 25. augustam, bet 30. augustā valdībā plānota 2012.-2014. gada ministriju maksimāli pieļaujamā valsts budžeta izdevumu kopapjoma apstiprināšana.

Budžetu pavadošo likumprojektu (budžeta likumprojektu paketes) izskatīšana valdībā plānota 6., 13. un 20. septembrī.

Līdz 9. septembrim ministrijām jāsagatavo valsts budžeta pieprasījumi 2012.-2014.gadam un jāiesniedz FM.

Likumprojekta "Par valsts budžetu 2012. gadam" paskaidrojumu un ietvara apstiprināšana Ministru kabinetā plānota ārkārtas sēdē 29. septembrī, bet iesniegšana Saeimā paredzēta 30. septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas