Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Aptur veselībai kaitīgas notievēšanas zāles

Zāļu valsts aģentūras (ZVA) Zāļu reģistrācijas komisija apturējusi reģistrācijas apliecību darbību Latvijā reģistrētiem cilvēku veselībai bīstamiem sibutramīna preparātiem, kas paredzēti svara mazināšanai.

Kā informē ZVA, atzīts, ka šo zāļu lietošana rada paaugstinātu risku sasirgt ar, piemēram, sirdstrieku vai insultu. Aizliegtas sibutramīnu saturošas zāles - Reductil 10 mg un 15 mg cietās kapsulas, Abbott GmbH&Co.KG  un Sibutril 10 mg un 15 mg cietās kapsulas, Sandoz d.d.

Latvijā reģistrēto sibutramīna preparātu reģistracijas apliecības īpašnieki par savu lēmumu informējuši arī ārstus un farmaceitus.

ZVA vērš uzmanību, ka saskaņā ar lēmumu par sibutramīna preparātu reģistrācijas apliecības darbības apturēšanu ārsti vairs nedrīkst parakstīt sibutramīnu un farmaceiti to nedrīkst izsniegt.

Pacientiem, kas šobrīd lieto sibutramīnu, jāvēršas pie ārsta, lai apspriestu citas svara mazināšanas iespējas. Pacienti, kas vēlas pārtraukt šo zāļu lietošanu pirms konsultēšanās ar ārstu, var to darīt jebkurā brīdī.

Tāpat ZVA atkārtoti brīdina neiegādāties nelegālus produktus, kas ar interneta starpniecību tiek reklamēti par zāļlīdzekļiem, arī par svara mazināšanas līdzekļiem (piemēram, Lida), bet Latvijā nav reģistrēti. Šādi produkti var saturēt sibutramīnu un citas produkta sastāvā nenosauktas ļoti aktīvas vielas devā, kas krietni pārsniedz šo vielu daudzumu reģistrētos preparātos, un ir veselībai vai pat dzīvībai bīstamas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas