Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

“Arctic Sea” lietā aizturētajiem pagarina apcietinājuma laiku līdz maijam

Kuģa Arctic Sea lietā pirātismā un cilvēku nolaupīšanā apsūdzētajiem Latvijas valstspiederīgajiem Vitālijam Lepinam un Dmitrijam Savinam šodien pagarināja drošības līdzekli – apcietinājumu.

“Balstoties uz procesa virzītāja iesniegumu, tiesa nolēma līdz maijam pagarināt lietā apsūdzētajiem drošības līdzekli – apcietinājumu,” sacīja abu advokāts Egons Rusanovs.

Ņemot vērā, ka aizturētās personas atrodas Ļefortovas cietumā un izmeklēšanu veic Krievijas tiesībsargājošās iestādes, E.Rusanovs tuvākajā laikā kārtējo reizi plāno doties uz Maskavu.

Jau ziņots, ka sauskravas kuģis Arctic Sea ar 15 cilvēku apkalpi tika nolaupīts pērngada 24.jūlijā Baltijas jūrā pie Zviedrijas krastiem. Krievija par kuģa nolaupīšanu apsūdzības izvirzījusi astoņiem vīriešiem - sešiem Igaunijas valsts piederīgajiem un diviem Latvijas iedzīvotājiem.

Arctic Sea nolaupīšanā apsūdzētie Igors Borisovs, Aleksejs Buļejevs, Dmitrijs Savins, Dmitrijs Barteņevs, Jevgeņijs Mironovs, un Aleksejs Andrjušins apgalvo, ka esot ekologi un izgājuši jūrā laivā, lai sekotu kuģiem, kuri atstāj ūdenī eļļas plankumus un atkritumus. Pēc apsūdzēto teiktā, uz Arctic Sea viņi uzņemti pēc tam, kad viņu laivai vētras laikā beigusies degviela.

Taču Arctic Sea apkalpe apstiprina versiju par nolaupīšanu. Jūrnieki saka, ka cilvēki no laivas bijuši sejas maskās un apbruņoti ar šautenēm un automātiem. Viņi esot situši apkalpes locekļus un vienam ar šautenes laidi izsituši zobus. Jūrnieki apgalvo, ka, ieraugot karakuģi Ladnij, nolaupītāji noņēmuši maskas un pārmetuši ieročus pār bortu.

Iespējams, kravas kuģa Arctic Sea nolaupīšanu inscenējis Izraēlas specdienests Mossad, lai kavētu Krievijas ieroču piegādāšanu Irānai, rakstīja britu laikraksts The Times. Avoti Maskavā un Telavivā apgalvo, ka kuģis, kas pēc oficiālās versijas vedis kokmateriālus, patiesībā uz Teherānu gatavojies nogādāt Krievijā ražotās raķetes S-300. Krievijas amatpersonas noraidījušas apgalvojumus, ka Arctic Sea vedis slepenu kravu, un uzstāj, ka kuģi nolaupījuši pirāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas