Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Arī Ēlerte stāsies Pilsoniskajā savienībā

Sarmītes Ēlertes vadītās Lietussargu grupas visi Saeimas vēlēšanām pieteiktie kandidāti ceturtdien plāno iesniegt iesniegumus par iestāšanos Pilsoniskajā savienībā (PS), _Dienai _apstiprināja viena no grupas pārstāvēm Lolita Čigāne. Partijā stāsies arī S.Ēlerte, kurai vienīgajai bija dota privilēģija būt bezpartijiskai deputātu kandidātei.

Šo izvēli L.Čigāne pamatoja ar to, ka PS jau no paša sākuma bijusi visatvērtākā šādai sadarbībai un tās uzstādījumi par tiesiskumu ir vistuvākie Lietussargu grupas vērtībām.

PS valdes loceklis Kārlis Šadurskis Dienai apstiprināja, ka viņi ir patiesi gandarīti uzņemt visus grupas dalībniekus savā  partijā, bet uzņemšana notiks individuāli.

S.Ēlerte apstiprināja, ka visa Lietussargu grupa stāsies Pilsoniskajā savienībā un ceturtdien sešos vakarā ieradīsies uz PS valdes sēdi, lai pastāstītu par savas grupas prioritātēm. Lietusargu grupa arī vēlēsies darboties partijā kā atsevišķa nodaļa.

Viņa nolēmusi neizmantot partiju doto privilēģiju startēt kā neatkarīgai kandidātei un arī viņa stāsies Pilsoniskajā savienībā. Šādu izvēli S.Ēlerte ir izdarījusi tāpēc, ka ar PS līderiem bijusi kopā situācijās, kurās "tiek pārbaudītas svarīgākās vērtības". Ar Sandru Kalnieti viņa ir bijusi kopā Latvijas Tautas frontē laikā, kad tika atgūta Latvijas neatkarība, tāpat ar S.Kalniei un Ģirtu Valdi Kristovski S.Ēlerte bijusi Lietussargu revolūcijas dienās, kas bija svarīgs pilsoniskās sabiedrības pašapliecināšanās brīdis.

Vienotība 114 kandidātu vietas sarakstā plāno dalīt trīs daļās, kas nozīmē, ka katra partija var deleģēt 38 kandidātus. Tātad Pilsoniskās savienības 38 kandidātu sarakstā būs 11 Lietussargu grupas pārstāvji.

(papildināta ar S.Ēlertes viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas