Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Arī pret pārējiem KNAB darbiniekiem izbeigti kriminālprocesi par deklarācijām

Gan Finanšu policijā, gan prokuratūrā izbeigti kriminālprocesi pret atlikušajiem diviem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem saistībā ar iespējamām nelikumībām deklarācijās.

Prokuratūra jau februārī izbeidza pērn augustā sākto kriminālprocesu pret KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāju Juri Jurašu.

Finanšu policija (FP) lūdza prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret amatpersonu par nepatiesu ziņu norādīšanu amatpersonas deklarācijā par 2007.gadu, sniedzot nepatiesas ziņas par darījumiem lielā apmērā, taču prokurors lietu izbeidza. FP Jurašu sākotnēji vainoja arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos.

Valsts ieņēmumu dienests drīz vien pēc tam sāka kriminālprocesus vēl pret diviem KNAB darbiniekiem - biroja operatīvo darbinieku Andžeju Kļaviņu un KNAB izmeklētāju Mārtiņu Niķi par iespējamu nepatiesas informācijas norādīšanu valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā.

Kļaviņš deklarācijā bija deklarējis tikai zemi, bet neuzrādīja uzcelto privātmāju.

Attiecībā uz Niķi VID uzskatīja, ka viņa deklarācijās nesakrīt informācija par nekustamā īpašuma darījumiem.

Tagad pret abiem gan prokuratūrā, gan finanšu policijā kriminālprocesi izbeigti, liecina aģentūras BNS rīcībā esošā informācija. Aģentūrai BNS piektdien arī KNAB preses pārstāve Ieva Kucika apstiprināja, ka pagājušā gada nogalē sāktie kriminālprocesi pret trim KNAB darbiniekiem ir izbeigti.

Aģentūrai BNS gan neizdevās pagaidām noskaidrot, uz kāda pamata lietas izbeigtas.

Jau ziņots, ka pret KNAB darbiniekiem sāktie kriminālprocesi faktiski sakrita ar laiku, kad KNAB saistībā ar nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijās turēja aizdomās toreizējo VID Muitas kriminālpārvaldes vadītāju Vladimiru Vaškeviču, kurš atšķirībā no KNAB darbiniekiem ir spiests stāties tiesas priekšā.

Abu iestāžu sāktie kriminālprocesi izsauca plašu rezonansi publiskajā telpā - ar skaļiem paziņojumiem savstarpēji apmainījās gan VID, gan KNAB vadība. Epopeja ap kriminālprocesiem ieguva pat apzīmējumu "mentu kari".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas