Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Arī šogad LVM piešķīrusi naudu Slaktera dēla ātrumlaivas komandai

Laikā, kad naudas trūkuma dēļ pašvaldības domā par streiku, vairākas vietējās varas savos budžetos tomēr atradušas tūkstošus latu, lai atbalstītu visai elitāru nodarbi — ūdens motosportu. Šī sporta federācijas, kurā apvienojušās septiņas Latvijas ātrumlaivu komandas, ziedotāju sarakstā ar dāsnu atbalstu arī šogad ir valsts a/s Latvijas valsts meži (LVM). Turklāt visus 93,5 tūkstošus latus tā ziedojusi nevis federācijai, bet tikai vienai komandai, kurā startē Ata Slaktera (TP) dēls Uvis, izpētījis laikraksts Diena.

Šī sporta veida finansēšana piesaista uzmanību, jo atbalstītāji nespēj skaidri atbildēt, pēc kādiem kritērijiem izvēlējušies atbalstīt tieši šo lūgumu ziedot. Izpētot ziedotāju un federācijas saiknes, kļūst skaidrs, ka viens no iespējamiem labvēlības skaidrojumiem ir interešu konflikts, valsts un pašvaldību naudu ziedojot saviem darba devējiem un radiem.

LVM gadījumā tās padome no Zemkopības ministrijas (ZM), kura ir LVM akciju turētāja, saņem gatavu sarakstu ar atbalstāmajiem projektiem. Valsts kontrole (VK) pērn decembrī pabeigtā LVM revīzijā secināja, ka daļa ziedojumos sadalītā nauda piešķirta "nenosakot ziedojumu piešķiršanas prioritārās jomas, kā arī pietiekami neizvērtējot pretendentus ziedojumu saņemšanai un ziedojumu apmēru". Padomes vadītājs Anatolijs Gorbunovs gan noliedz jebkādu interešu konfliktu. Jāpiemin, ka padomē darbojas arī Inguna Gulbe, kas bija A. Slaktera padomniece laikā, kad viņš bija finanšu ministrs. Tādējādi I. Gulbe LVM padomē lēma par ziedojuma piešķiršanu sava darba devēja dēla komandai.

Aizdomīgs ir arī pašvaldību atbalsts. Jūrmalas domes deputāts Agris Kalnciems (TP), nobalsojis par šā gada Jūrmalas budžeta apstiprināšanu, uz atlikušo domes sēdes daļu nav palicis. Līdz ar balsojumu viņa vadītās Ūdens motosporta federācijas kasē šogad ieripos tuvu Ls 30 000. A.Kalnciems ir līdzīpašnieks viņa vārdā nosauktajai, federācijā iekļautajai komandai Kalnciems Racing Team, kurai no šī atbalsta tiks iespēja piedalīties starptautisko sacensību posmā. A.Kalnciema viedokli, vai tajā nav saskatāms interešu konflikts, Dienai neizdevās iegūt.


(žurnālista Aleksandra Vorobjova rakstu "Privileģētais sports" lasiet laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas