Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Arī TP uzrunātie kandidāti atsakās kandidēt kultūras ministra amatam

Tāpat kā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), arī Tautas partija (TP) patlaban saņem tikai atteikumus no uzrunātajiem pretendentiem kultūras ministra amatam neprognozējamās politiskās vides dēļ, aģentūrai BNS apliecināja TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.

"Visi uzrunātie kandidāti mums atsaka," sacīja deputāts.

Iepriekš TP līderi pieļāva, ka līdz ar Ministru prezidenta Ivara Godmaņa (LPP/LC) aicinājumu domāt par "jaunu seju" nodrošināšanu valdībā varētu mainīties arī finanšu ministrs.

Komentējot valdības reorganizācijas iespējas, kā arī ar to saistītās prognozes par pašreizējās koalīcijas likteni, Kučinskis apliecināja, ka TP jebkura rezultāta gadījumā vēlētos savos amatos joprojām redzēt reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu un ārlietu ministru Māri Riekstiņu.

"Ja ir runa par profesionāļiem jomu vadībā, tad šie ir tie cilvēki, ko redzam," paskaidroja politiķis, norādot, ka cer uz šādu iespēju, ja partijas piedāvāto modeli nav iespējams realizēt un īstenojas jau prognozētā jaunas koalīcijas veidošana. Viņš gan atkārtoti apliecināja arī pārliecību par iekšlietu ministra Mareka Segliņa profesionalitāti, tomēr pieļāva, ka lielu politisko izmaiņu kārtā Segliņš varētu pilnībā pievērsties tikai partijas vadībai.

Kučinskis gan norādīja, ka sarunas ar koalīcijas partneriem pamatā ir atkarīgas no pārrunām ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru.

"Galvenā neskaidrība ir tā, cik ļoti šī uzticība vai neuzticība ir saistīta ar tā dēvēto Zalāna plānu," sacīja deputāts, prognozējot, ka, valsts pirmajai personai uzstājot uz striktu tā izpildi bez kādām atkāpēm, koalīcijas partneru pārrunas, visticamāk, nebeigsies rezultatīvi.

Jau vēstīts, ka kultūras ministre Helēna Demakova no amata atkāpās šogad janvāra sākumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Dūklavs atsakās, jo bez valdības nevarēs īstenot zemnieku intereses

Demakova iesniedz demisijas rakstu, TP to respektē

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas