Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ārlietu ministrija: ceļotājs netiks pamests, ja laikus reģistrēsies

Ņemot vērā pēdējus notikumus Taizemē un Indijā, kad ārzemju ceļotājiem varēja būt nepieciešama savas valsts varas iestāžu palīdzība, Latvijas Ārlietu ministrija vēlreiz aicina visus iedzīvotājus pirms jebkura ārzemju brauciena sniegt ziņas par sevi konsulārajā reģistrā. ĀM preses sekretārs Ivars Lasis uzsvēra, ka, notiekot kaut kam ārkārtējam, konsulārajā reģistrā iekļautie dati ir visērtākais veids kā ātri sazināties ar, iespējams, draudiem pakļautajiem Latvijas iedzīvotājiem ārvalstīs un noskaidrot, vai viņiem ir nepieciešama palīdzība.

«Tā ir garantija tam, ka cilvēks netiks pamests,» atgādināja I.Lasis.

Viņš pavēstīja, ka tiklīdz kļuva zināms par saspringto situāciju Bangkokā, kā rezultātā vairāki tūkstoši tūristi tika iesprostoti pilsētas lidostā, ĀM ir sazinājusies ar visiem Taizemē esošiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri atstāja ziņas par savu braucienu konsulārajā reģistrā — kopumā deviņiem cilvēkiem. Pēdējas Bangkokā palikušās Latvijas tūristu grupas, kuras apzinātas gan ar ceļojumu aģentūru, gan konsulārā reģistra palīdzību, Rīgā atgriezīsies 2.un 3.decembrī. Tā, piemēram, 2.decembrī uz Latviju atceļos 28 Latvijas valstspiederīgie, kuru braucienu uz šo Āzijas valsti organizēja firma Emanja Travel. Tās pārstāvji aģentūrai LETA stāstīja, ka sakarā ar neparedzēto aizkavēšanos Taizemes valdība visiem tūristiem nodrošina uzturēšanos četrzvaigžņu viesnīcā, kā arī piedāvā ekskursijas.

Tos Latvijas iedzīvotājus, kuri tuvākajā laikā plāno doties uz Taizemi, ĀM aicina rūpīgi izvērtēt brauciena nepieciešamību, vai, ja tomēr iecerētais ceļojums netiek atcelts, sazināties ar savu ceļojumu aģentūru vai aviokompāniju un noskaidrot brauciena maršrutu. I.Lasis norādīja, ka transporta traucējumi novērojami tikai Bangkokā, savukārt citās tūristu iecienītās vietās — piemēram, Puketas salā, — viss esot mierīgi.

Savukārt savu atrašanos Indijā pirms Mumbaijā notikušiem teroraktiem ir reģistrējis tikai viens Latvijas iedzīvotājs, ar kuru ĀM todien arī sazinājās un noskaidroja, ka briesmas viņam nedraud. 29.novembrī no Indijas Latvijā ir atgriezusies 19 cilvēku tūristu grupa.

I.Lasis aicina konsulārajā reģistrā reģistrēties pirms jebkura ārzemju ceļojuma — pat ja plānots doties uz Lietuvu un Igauniju. Reģistrēties var, nosūtot vēstniecībā, konsulātā vai ĀM konsulārajā departamentā anketu, kur jānorāda ziņas par ceļojuma datumiem, plānoto uzturēšanos vietu, kompāniju, kura apdrošināja ceļotāja veselību, kā arī par personu, kurai ziņot nelaimes gadījumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas