Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ārlietu ministrija nosoda vardarbību Sīrijā

Latvijas Ārlietu ministrija pauž nosodījumu vardarbībai Sīrijā, atsaucoties uz pēdējā laika notikumiem, portālu Diena.lv informēja ministrijā.

Ārlietu ministrija uzsver nepieciešamību Sīrijas valdošajam režīmam pārtraukt vardarbību un asinsizliešanu, veicināt demokrātisku pāreju un reformas Sīrijā, kas kalpotu tās iedzīvotāju interesēm. Laikā, kad starptautiskā sabiedrība nespēj vienoties par skaidras nostājas paušanu ANO Drošības padomē, Sīrijas varas iestādes turpina pielietot militāru spēku pret demonstrāciju dalībniekiem un civiliedzīvotājiem, kā rezultātā, pēc ANO aplēsēm, kopš sacelšanās sākuma 2011.gada martā dzīvību zaudējuši vairāk kā 5000 iedzīvotāju, to vidū arī bērni.

Ārlietu ministrija pauž nožēlu par nespēju pieņemt Eiropas Savienības dalībvalstu un Arābu valstu līgas atbalstīto un virzīto rezolūciju par Sīriju, ANO Drošības Padomē šī gada 4. februārī. ANO Drošības Padomes dalībvalstu nespēja vienoties par rezolūciju Sīrijas jautājumā sagādā vilšanos.

Latvijas Ārlietu ministrija jau iepriekš paudusi nosodījumu saistībā ar notikumiem Sīrijā, aicinot varas iestādes uzsākt visaptverošu reformu procesu, kas kalpotu valsts iedzīvotāju interesēm, un norādot, ka spēka pielietošana pret miermīlīgiem demonstrantiem mazina un iedragā Sīrijas prezidenta Bašira Alasada uzsākto reformu ticamību.

Šī gada 23.janvārī ES Ārlietu padomē tika pausts stingrs nosodījums Sīrijas valdības vardarbībai pret tās civiliedzīvotājiem, atbalstot priekšlikumu par ierobežojošu pasākumu noteikšanu pret personām, kas līdzatbildīgas vardarbīgā protestu apspiešanā, kā arī sniedz atbalstu Sīrijas valdošajam režīmam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas