Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Ārlietu ministrs nav “tulkojamā mašīna”

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
klm
k
apsveicami, mums vel viens patriots - tauta gavile un sajusma spiedz - bijusais komjaunatnes funkcionars tiesibas runat krieviski sev liedz
dzerim
d
sai licenceetajai krievu programmai Riekstinja intervijai latviski bija ljoti viegli nodrosinaat krievu subtitrus. Un lieta dariita, pie tam veel krievvalodiigie, kas neprot latviski, vareetu pamaaciities. Muusu valstii ir viena valsts valoda. Privaataa sfeeraa lieto, kaadu gribi, bet Arlietu ministram ir jaaizsakaas valsts valodaa. un punkts.
nika > dzerim
n
pilnīgi piekrītu!!!!!!!!!!!!!!
vim
v
Es audzinu bērnus cerībā, ka viņi reiz atgriezīsies Latvijā. Šobrīd Latvijā ir sitācija, kurā krieviski nerunājošiem latviešiem ir visai mazas izredzes dabūt darbu Latvijā. Tam, ka latvietis bez latviešu valodas runā tekoši vēl 2 svešvalodas, izrādās nav īpašas nozīmes, ja viena no tām nav krievu valoda. Tāpēc, товарищ Джерисов, lai Jums labi smejas pagaidām. Ceru, ka Jūs tomēr nebūsiet tas pēdējais, kas smiesies.
tautvidis
t
Smieklīgs nav it nekas, jo šinī gadījumā interviju nesniedza cilvēks- Riekstiņš, bet gan LR ārlietu ministrs, kura teikto pēc tam citēs un uzskatīs par valsts oficiālo viedokli, lai cik neprecīzi vai nepārprotami viņš būtu izteicies kādā no svešvalodām. Ja atceramies kaut vai kuriozus ar Ulmaņa meļiem un Zatlera valodas pērlēm.
dzeris -tautvidis
d
Tā bija intervija licensētai krievu TV, ko skatās arī daudzi krieviski runājošie šīs valsts pilsoņi, ne vācieši vai angļi, tāpēc šis gājiens vienkārši smieklīgs no cilvēka, kas līdz tam šo valodu labi zināja.
tautvidis
t
Valodu prasme ir laba lieta, bet nav ārlietu ministram savas intervijas jāatkārto un jādublē visās valodās, kuras viņš prot. Ko tad, ja aiz krieviem rindā gaidītu angļi un vācieši?- arī tiem visu atkārtotu no jauna viņu valodās? Tāpēc pareizi ir- nav viņš tulkojamā mašīna.
andis
a
nu Riekstins beidzot kaut ko sakarigu izdarijis. Var jau atbildet kaadu isu jautajumu ari okupantu valodaa (ne vienmer tachu zini vai tas vietajais vai arzemju zurnalists), bet kaapeec vinam viss buutu jaastasta divaas. Oficialaa divvalodiiba veel taa kaa nav ieviesta. Starp citu, kaapeec Diena shiis lietas notushee. patlaban ir liels troksnis ap valodas jautaajumu; bet Dienaa kaa akaa.
dzeris- vim un draugiem
d
Malači, taisni tādu reakciju no jums, mugurkauliniekiem, arī gaidīju - refleksu līmenī, jo smadzenes jums tiešām lieka greznība! Uzrakstiet man vēl kaut - ko, jūs mani vareni uzjautrinat.
vim
v
Svešvalodu jeb šinī gadījumā krievu valodas fantastiem ieteiktu izmantot attiecīgas galotnes saviem nikiem/vārdiem (piem. -ovs/-a), lai tauta pazīst savus varoņus. Nav ko kautrēties! Salmingiem un Karklingiem latviešus un latviešu valodu neizdevās palīdzēt iznīdēt. Redzēsim kā -ovu atbalstītajiem veiksies trešajā piegājienā nu jau neatkarīgā Latvijā.
@
@
Ej pie tiem 45%, nesmirdinies te. Gauži lieki. Būs par vienu kvislingu mazāk.
@
@
Diskusija par pašsaprotamu lietu - ka latvietis runā latviski, man nešķiet ievērības cienīga. Aizbrauciet uz intervijām Londonā, Maskavā vai Parīzē, salīdziniet, kas kādā valodā runā, un KAM to vajag - amatpersonai vai žurnālistam, kas, pie tam, ir tikai redakcijas darbinieks, nevis brīvs sava viedokļa paudējs. Tādi kā joki. Te ir Latvija.
dzeris
d
Pamests kauls dažādiem "patriotiem" un "mugurkauliniekiem", normāli, ja ministrs zina valodu, kurā runā 45% iedzīvotāju un parāda savu inteļiģenci, atbildot krievu valodā, valoda kā tāda vispār nav ne pie kā vainīga. Riekstiņš parādīja, ka ne ar ko neatšķiras no tiem krievu žurnālistiem un orientējas uz "mugurkauliniekiem". Esiet droši, krievu vēstniecībā viņš krievu valodu ātri vien atceras, un tulkošana viņam grūtības nesāgādā.
dm
d
Šeit neiet runa par to, ka žurnalisti neprot valsts valodu. Visi prot! Šeit ir runa par to ka televīzijā vai radio iet ziņas krievu valoda, un priekš tiem vajag lai politiķis runātu krieviski, lai sižetā ieliktu interviju kur ministrs runa krieviski. tas jau pašam ne žurnalistam vajag bet auditorijai, kura skatas šo raidījumu. bet Riekstiņš tagad "dabūjis minusu" krievvalodigajā auditorijā
@
@
Padomju stulbums turpina veģetēt. Redz, cik bez latviešu valodas grūti, ja cilvēks nekaunīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas