Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Askolds Rodins: Gazas raķetes

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kas vēl nebūs
k
Un savādi, ka tādam humānistam un likumības cienītājam nulle emociju par Izraēlas olimpiskās komandas nolaupīšanu un nošaušanu, ar ko viss sākās!
kas vēl nebūs
k
Pirms sāc rakstīt dumjības, noskaidro, kādā veidā sākās 1948. gada arābu-izraēliešu karš. Un ka nekāda palestīniešu valsts netika pasludināta, lai gan iespēja bija. Tad varēsi murgot par to, kas kuram pienākas. Pie viena drīksti apdomāt tādu faktu - kāpēc Fazas sektorā, kad no tā aizgāja Izraēla, sākās haoss un terorisms. Un par ko tagad liekuļi-pacifisti raud, jo tagad notiekošais ir šī terorisma sekas. P.S. Slēpās gan, ko tad viņš darīja Dienvidamerikā? Starpību starp vācu karavīru, kas šauj no ierakuma un kuram otra puse šauj pretī, un SD aizmugures "varoni", kas apšauj civiliedzīvotājus - līdz nesenam laikam viņa paša valsts pilsoņus - noskaidro patstāvīgi. Ja negribi zināt, tā arī pasaki.
kas vēl nebūs
k
Kāpēc "teroristu stilā"? Bez teropristiem spridzina vēl ļoti daudzi, no sapieriem līdz celtniekiem, pirotehniķiem utete. Un kāds teroristu stils, ja tiek uzbrukts vienam konkrētam cilvēkam un nevienam citam? Tā kā Mossads nenodarbina Latvijas portālu komentētājus, kuri var nepieceļoties no krēsla noteikt jebkura terorista atrašanās vietu un vainas pakāpi, tad nākas viņus meklēt ar dārgām un neefektīvām metodēm :P Un tā kā aģenti nav nemirstīgie Makleodi, tad viņiem nākas atšaudīties :P P.S. Vēsturi mācās no dolumentiem (par pretterorisma tēmu ir publicēts diezgan daudz) nevis mākslas filmām.
replika
r
Par MInhenes teroristiem. Tātad Izraēlas MOSSADs formāli atlaiž no darba savus aģentus, vilto viņiem dokumentus un tad tie tērējot kvantumu naudas, uzpērkot noziedzniekus (lai iegūtu informāciju) noskaidro iespējamo terora atbalstītāju atrašanos vietas, vandās pa visu Eiropu un slepkavo cilvēkus. Slepkavības notiek teroristu stilā - nevis nošaujot, bet spridzinot. Viņiem it kā izdodas izvairīties no citu cilvēku upuriem (saskaņā ar filmu), toties grandiozi tiek bojāti īpašumi,Vienā no gadījumiem pēc terora akta gan sākas apšaude, un bojā iet cilvēki,kas mēģina šos slepkavas aizturēt. Bet tie nošautie jau laikam neskaitās, jo šī epizode notiek kādā no arābu valstīm. Pašiem slepkavniekiem arī reizēm uznāk šaubas, vai noslepkavoti ir īstie. Nu apmēram tā... To visu organizē valsts... :))) Normāli, vai ne? P.S.Ja neesi redzējis, iesaku noskatīties. Man nekādas simpātijas šie killeri neizraisīja, piedod, ja vari.
kāmis
k
pirms rakstīt gudrības, vispirms noskaidro , kas ir gazas sektors un kas vispār pienācās palestīniešiem. un arī to, ko viņi ir dabūjuši. tad ari varēsi sākt murgot par karošanu un terorismu. p.s. tu esi pārliecināts , ka cukurs slēpās? un esi pārliecināts, ka viņš nebija gatavs ierasties tiesā. p.p.s. divaina tev tā loģika. pēc tās sanāk, ka vajadzēja izšaut visus vāciešus , bez tiesas un izmeklēšanas. viņī tač visi ir atbildīgi? kops kura laika pastāv kolektīva atbildība?
kas vēl nebūs
k
Tad uz kāda pamata sodīja ar nāvi Eihmanu? Arī tur par konstitūciju sūdzības vai tomēr nē, jo Eihmans savā eses formā nav tas labākais aizstāvāmais?
kas vēl nebūs
k
Tas nav terorisms. Terorisms ir nejauši izvēlētu civilistu nogalināšana ar mērķi šantažēt un iebiedēt sabiedrību, radīt tajā Stokholmas sindromu (līdzjūtību teroristiem) utt. utt. Teroristu iznīcināšana ir cīņa pret terorismu. Nevis IT KĀ, bet teroristus - Minhenē nolaupītos Izraēlas sportistus nenošāva ne it kā, ne ar peintbola bumbiņām, bet pa īstam. Tas pirmkārt. Otrkārt, teroristi arī laikam nebija idioti un slēpās valstīs, kas viņus neizdotu tiesāšanai, tātad atlika viņus neitralizēt citādā veidā. Starp citu, tā nav Izraēlas ieviesta prakse, pēc otrā pasaules kara līdzīgā veidā savas zemes gaitas beidza esesietis Peipers, kura vienība nošāva karagūstekņus Ardenos. Un nav svarīgi, vai Peipers pats šāva un vispār bija tur klāt - komandieris atbild par padotajiem vienmēr. Savā laikā Napoleons sagūstīja Bādenē dzīvojošu opozīcijas līderi un pārveda uz Franciju tiesāšanai. Vismaz viens par holokaustu atbildīgs nacists - Eihmans tika sagūstīts un pārvests uz Izraēlu tiesāšanai. Līdzīgi rīkojās tikko izveidotās Latvijas specdienesti 1991. gadā, sagūstot omonieti Parfjonovu un pārvedot uz Latviju tiesāšanai (nāves sprieduma nebija un piespriestais termiņš, ņemot vērā omoniešu noziegumus, arī smieklīgs). Tādas eksotiskas personības kā Hanibals un Pompejs Lielais, kas tika nogalinātas pēc bēgšanas uz tālām zemēm, atstāsim mierā. Pārāk veci un ne visiem zināmi notikumi. Tieši tāpat bija Cukura gadījumā - vīrs no SD nāves komandas, kuras rēķinā varētu būt kādi 25% Latvijas ebreju, slēpjas Dienvidamerikā. Uz tiesu nez vai ieradīsies labprātīgi, pat "miera baložu" naivumam nevajadzētu būt bezgalīgam. Varbūt bija paredzēts Cukuru sagūstīt un pārvest uz Izraēlu, bet neizdevās. Ja būtu gribējuši nogalināt uz vietas, kas traucēja to izdarīt ar dažiem šāvieniem (kaut vai izšaujot visu aptveri, kaut vai divas) tā vietā lai sāktu cīņu? Ir divkosīgi spriedelēt par nāves soda aizliegumu, ja tajā pašā laikā teroristi, kuriem vispār nav tiesību nevienu sodīt, nogalina cilvēkus.
replika
r
Esi redzējis ebreju režisora S.Spīlberga filmu Minhene? Tā esot balstīta uz reāliem faktiem. Kā Tu vērtē Izraēlas rīcību meklējot un slepkavojot (nevis atrodot, pieprasot izdošanu un vēlāk tiesājot ar iespējām aizstāvēties) it kā teroristus? Filmā tiek atzīts, ka šī rīcība pārkāpj pat Izraēlas konstitūciju, kurā nāvessods ir aizliegts. Kā Tu vērtē latvieša H.Cukura noslepkavošanu? Tas nav terorisms?
re
r
Un kāpēc gan lai ebrejiem nebūtu sava valsts? Tapat kā latvjiem savulaik. No nekā.Patreizejā pata situācija ir no tā, ka mīļa eiropa gadu gadiem palestīnā uztur tautu masu ar palīdzibas sūtījumiem. Viņi var nestrādāt. Kāpēc? Tāpēc, ka eiropā ir ļoti daudz turienes iedzīvotāju, darbaspēks,ar kuru noskaņojumu nākas rēķināties, gluži tāpat kā ar krievu naftu vai gāzi.To sauc par politkorektumu. Jeb tautas valodā, mēs te eiropā pamazām izmirstam ,bet uzņēmumiem vajadzīgas darbarokas.Tā nu satiekas ebreju iespaids ar ekonomikas realijām.Plus vēl islamistu pasaules uzskats, ko postmodernā dezorientētai eiropas civillizācijai nesaprast.Jo idejas dēļ iet nāvē- vai homo consumensi to spēj saprast?
kas vēl nebūs
k
Pat demagoģējot vajag būt kaut kādai konsekvencei. Ikdienā ciniķi to vien dara kā kliedz, ka nekādas brīvības un demokrātijas neesot, pastāvot totāla mediju kontrole un vēl sazin kas, bet tikko vajag aizstāvēt hamasiešus tā uzreiz izrādās, ka ir kaut kādas cilvēku brīvības un tās esot jāsaglabā. Ikdienā ciniķi to vien dara kā kliedz par mārketinga trikiem un negodīgu uzņēmumu attieksmi, bet tikko ir jāaizstāv monopolists Gazoprom, pēkšņi uzrodas kaut kāda demokrātija un pircēja - pārdevēja saistības, kas visos gadījumos esot jāpilda.
kas vēl nebūs
k
Kāpēc tad palestīnieši nepasludināja savu valsti 1948. gadā, bet metās karot ar Izraēlu? LR tika pasludināta vēl grūtākā situācijā - bez starptautiska atbalsta, teritoriju kontrolē vācieši, + sarkano iebrukums, armijas nav (viens bataljons nav uzskatāms par armiju), ekonomika sagrauta pasaules karā, nekā nav. Bet pasludināja. Un uzcēla. Palestīnieši dabūja Gazas sektoru, kas tur notika? Sabrukums, grupējumu cīņas, terorisms. Uz tāda pamata nevar uzcelt valsti nekādās robežās.
kas vēl nebūs
k
Un cik cilvēku lukasprāt ir jāzaudē valstij, lai beidzot sāktu cīņu pret terorismu? Nav dzirdēts, ka pat viens cilvēks ir vērtība?
kas vēl nebūs
k
Kāda lukasprāt būtu adekvāta atbilde? Pateikt teroristiem paldies un lūgt lai šauj vēl?
kas vēl nebūs
k
Esi redzējis šīs radikāļu TV sižetus? Uzreiz redzu, ka neesi. Es esmu. Ja palestīniešu televīzija IEPOTĒ BĒRNIEM, KA KĻŪT PAR ŠAHIDU UN MIRT IR LABI, kā vēl saukt šo televīziju? Kārtējo reizi tēmu zināt negribas, bet strīdēties par to gribas?
anonīmais šakālis
a
Viss sākās daudz ātrāk - 1948.gadā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas