Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Askolds Rodins: Kājiņa paslīdēja

Tā gan. Aizvakar LPP/LC valdes sēdes slēgtajā daļā skatīja valdes locekļa, sabiedrības integrācijas ministra Oskara Kastēna, kā kādreiz teica, personālo lietu. Lietas būtība: nespēja apslāpēt miesaskāri un no tā izrietoša rīcība, kas tā kā neatbilda partijas statūtiem un neiet kopā ar 6. bausli.

Tāpat kā daudz kas cits, arī LPP/LC statūti ir īpatnēji. Tie neparedz citus sodus, kā vien izslēgšanu. Kastēns nekrita lepnības grēkā: atkārtoti nožēloja padarīto un atvainojās ģimenei un partijai. Valde nerosināja viņa atskaitīšanu, un tas arī netika prognozēts.

Par sēdē spriesto publiski stāstīja Ainars Baštiks, tāpat valdes loceklis un "mazais" ministrs. Sēde — kāpēc gan neticēt Baštikam — iznākusi izteikti padomiska. Kastēnam dots pārbaudes laiks (līdz mūža galam?) un iespēja laboties, jo "tas ir ceļš uz jaunu dzīvi".

Galvenā partijas rūpe, pēc Baštika teiktā, ir Kastēnu "ģimenes saglabāšana". Te nu uzsmīn pasena pagātne: partija kā ģimenes pavarda stiprinātāja un uzraudze. Ģimenes saglabāšana tomēr pieder pie cilvēku privātās dzīves.

Tikpat anahroniski skanēja apņemšanās izdarīt secinājumus, ja būšot "signāli" par recidīvu. Kādreiz "signālus" itin smalki pārbaudīja, kā būs tagad, Baštiks nepateica.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas