Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Askolds Rodins: Piemiņas diena

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Troll
T
Ar katru gadu visiem, kas apgūst un zina vēsturi, kļūst arvien skaidrāks, ka ideoloģijām un ticībām karos nav nekādas nozīmes, - "ja ienaidnieks grib iekarot tavu zemi, tad tas saka, ka tava ticība ir nepareiza (Vizma Belševica). Šis nebija strīds starp diviem sociālisma veidiem - krievu un vācu (komunismu un nacismu jeb fašismu). Tas bija karš par teritorijām un kara laupījumu, karš starp vāciešiem un krieviem, kurā tika ierautas citas tautas. Karš starp divu valstu imperiālistiem. Laupīšanas karš. Klātpievilktās ideoloģijas kalpo vienīgi maskošanās vajadzībām. Tāpēc nevis tās būtu jānosoda, bet krievu un vācu ekspansijas vēlme. Deportāciju sakarā jāatceras, ka cilvēku masveida izvešanas uz Krievijas iekšieni un Livonijas vietējo iedzīvotāju iznīcināšana notika jau Ivana Bargā laikā, + kolonistu nometināšana. Par latviešu deportāciju domāja vācieši pirmā pasaules kara laikā un arī - par savu kolonistu nometināšanu. Viss tas attiecas uz WWII. Un jāatceras, ka karš nekad nebeigsies. Mainīsies formas un ideoloģijas, bet mērķis paliks - laupīšana, - kā tas ir bijis kopš senseniem laikiem. Tāpēc vienmēr būs aktuāla aizsardzība, bet runas par integrācijām ir pupu mizas. Varbūt tāpēc vietējie kvislingi tik ļoti vairās no Latvijas vēstures mācīšanas skolās?
mja
m
Rīgas Domes priekšsēdētājam Jānim Birkam Tēvzemes Nacionālo spēku savienība ir sarūgtināta par Rīgas Domes iztapību Latvijas okupantiem lielkrievu šovinistiem aizliedzot latviešu karavīru piemiņas pasākumu 2009. gada 16. martā pie Brīvības pieminekļa. Šis aizliegums bija klaja necieņas izrādīšana Latvijas patriotiem. Jā, protams, var piesegties ar mistisku informāciju par gatavotām provokācijām un nekārtībām plānotā gājiena laikā. Tajā pat laikā tālākā rīcība parādīja to, ka šī lēmuma pieņēmēji un izpildītāji paši necienīja šo lēmumu un pēc būtības to atklāti nepildīja, jo gājiens tomēr notika. Vai Latvijas galvaspilsētas vadītāji kaunas par savas valsts patieso vēsturi, kaunas apliecināt to, ka ir latvieši, ka Latvija ir neatkarīga valsts? Šī gada 9.maijā tiek gatavots kārtējais pasākums pie Latvijas okupantu uzvaras pieminekļa. No sabiedriskās kārtības uzturēšanas viedokļa šis pasākums ir vēl vairāk bīstams sabiedriskai kārtībai, pie tam reāli. Kā rāda iepriekšējo gadu pieredze, šos pasākumus organizē Latvijas valstij nelojālas personas un organizācijas. Uzvaras svētku svinēšana pārvēršas publiskos aicinājumos likvidēt Latvijas Republikas valstisko neatkarību un mainīt Latvijas Republikas pilsoņu kopumu, bet kritušo karavīru pieminēšana tradicionāli noris masveida iedzeršanas veidā sabiedriskā vietā, kas ir Rīgas Domes saistošo noteikumu organizēts pārkāpums. Šis pasākums no politiskā viedokļa ir Krievijas revanšistiskā gara uzturēšanas pasākums, tas ir aizskaroši Latvijas neatkarības aizstāvjiem, kā arī fašisma un komunisma upuriem kā okupācijas atjaunošanas piemiņas diena. Šo iemeslu dēļ šī pasākuma aizliegšana ir daudz loģiskāka un prātīgāka. Tēvzemes Nacionālo Spēku Savienība aicina Jūs novērst plānotos sabiedriskās kārtības pārkāpumus 9. maijā un aizliegt plānotos pasākumus pie okupantu uzvaras pieminekļa. Tā kā situācija 9.maijā varētu būt līdzīga kā 16.martā un provokāciju draudi nemazinās, aicinām Rīgas domi uz vienādu attieksmi un rīcību pret abiem augšminētajiem pasākumiem. Aicinājums pieņemts Partijas „Tēvzemes Nacionālo spēku savienība” Valdes sēdē Rīgā, 2009.gada 25.martā. Partijas valdes priekšsēdētājs M.Draudiņš
D.DAUKA
D
D.DAUKA » Человек 18:40 - mani te mazliet saīsinājušijo rakstīju -nevar īsti saprast vai tev galvā tikai putra...
D.DAUKA
D
nevar īsti saprast vai tev galvā tikai putra...
jons
j
Участники, свидетели тех событий и документы говорят и подтверждают документально что выселение и составление списков БЫЛО АКТОМ МЕСТИ МЕЖДУ СВОИМИ, но ОТНОШЕНИЯ К ЭТИМ СПИСКАМ СПЕЦОРГАНЫ СССР ИМЕЛИ MALO. Они депортировали только тех кого вписали в списки местные власти. Но та клевета что идет сейчас преследует две цели:-1.скрыть истинные имена тех "героев" что предали и подставили своих же соседей и знакомых, конфисковав потом их имущество. Хотя именно выселение людей в Сибирь спасло им жизни. Здесь,в Латвии, они были бы уничтожены своими же "друзьями". 2.Одурманить молодежь, которая совершенно не знает того периода нахождения Латвии в составе СССР, выдать все как единое преступление перед латвийским народом, НО СКРЫТЬ ЧТО ИМЕННО БЛАГОДАРЯ НАХОЖДЕНИЮ ЛАТВИИ В СОСТАВЕ РОССИЙСКОЙ ИМПЕРИИ А ПОТОМ В СССР и СОХРАНИЛСЯ НАРОД ЛАТВИИ, ЕГО ОБЫЧАИ, ЯЗЫК, ЛАТВИЙСКАЯ ЗЕМЛЯ и т.д. И,кажется, что эти "новые историки" и прочая своего добились. Именно сейчас взращено поколение которое не знает ни своего прошлого ни настоящего ни,тем более, не сможет построить будущее. Потому что выращено на дикой злобе и человеконенавистнич естве.,
lux
l
Manuprāt latvieši vēl joprojām nav iztaisnojuši muguras, nav pamanījuši, ka ir citi laiki, ka pašiem jāsāk atbildēt par sevi, par savu valsti. Pagaidām gan vairāk želošanās un gānīšanās par visu. un jo īpaši par savu valsti, kura ir tāda, kādi paši esam. Deportācijas jāatceras, bet nevis bezspēcīgi un ļauni, bet gan kā iespēju mainīt un mainīties
Человек
Ч
Такие, как ты:-)
lauķis
l
Ei, čelovek, jāstrādā nav?! Skatos visu laiku te grozies! Kas tev par šito muldēšanu maksā?
narkologs
n
Mans viedoklis ir taads, ka tikpat labi to vareeja izdariit mineetais vaacu pulks un tas pat ticamaak, jo vinjiem bija naids uz poljiem, bet muuseejiem nebija. Sliktaakajaa gadiijumaa muuseejie ir tur klaat bijusi. Jo konkreeti vainiigie nav noskaidroti un taadus nekad neesi nosaucis. Bija laiks iemaaciities, ka ar tuksiem vaardiem pret datiem un faktiem taalu netiksi.
Человек
Ч
Если нет приговора суда, то это еще не значит, что не было преступления. Пример - Арнолд Калейс, высланный из США и Канады умерший в Австралии. Латышский легионер СС. Охранял концлагерь в Саласпилсе. Вот вам и конвоирование. Вы напоминаете латышских политиков, которым, для того, чтобы они убрались из политики, нужен только осуждающий приговор суда. Но ведь есть же и моральные нормы. Это к вопросу: "Как можно возвеличивать легионеров СС?" Такого нет ни в одной стране мира, кроме Латвии и Эстонии. Части легиона СС и их применение находятся на последних страницах книги Силгайлиса. Допускаю, что что-то он еще и скрыл. Тем не менее, он указывает и "борьбу с партизанами", и "конвоирование", которое вели конкретные части лат. легиона СС. Идея о гражданской войне вполне логична. Во всяком случае, идея так называемой "советской оккупации Латвии" ничуть не логичнее ее. Главная идея гражданской войны, это расколотое общество, немецкая оккупация выявила этот раскол вновь. Латыши начали воевать с латышами, русские с русскими и т.д. В советское время этот раскол, очевидно, был прикрыт, но сохранился, так как для согласия нужен как минимум диалог.
narkologs
n
Par 15. diviizijas darbiibu Polijaa tas nav mans viedoklis, bet dati. No taas pasas Silgaila graamatas, uz kuru celoveks atsaucas, kad izdeviigi, un kuru vispaar nezina, kad nav izdeviigi. Notikuma vietaa atradaas viens diviizijas pulks (34.) un 48. vaacu eses grenadieru pulks, bet paareejaa 15. diviizija ieradaas tikai otraa februaara vakaraa. Tas pirmkaart. Un celoveks nekad nav uzraadiijis nevienu konkreetu apsuudziibu, kuru man vajadzeetu apgaazt. celoveks tikai bljaustaas; tas otrkaart. Jaa un ja pilsonu kars Krievijaa beidzaas 1993. gadaa, tad varbuut par teemu runaat nespeejiigais bljaustiiklis un dezuureejosais mulkjis celovceks vareetu atgaadinaat, kur Krievijaa gaaja pilsonju kara frontes liinija 1992. gadaa un kaadi pilsonji ar kaadiem karoja Latvijaa 1941. gadaa pirms vaacu iebrukuma. Nebija nekaadas frontes ne vienaa, ne otraa vietaa. celoveks saak apzinaati teelot mulkji, lai nebuutu jaatziistas par PSRS noziegumu aizstaavi.
narkologs
n
Pilsonju kara laikaa bija lielas balto armijas - Kolcaka, Denikina, Judenica un citas - bet interventu darbiiba bija taa starp citu. Kur ir siis lielaas krievu antikomunistu armijas otrajaa pasaules karaa? To nav; un tas pats Olegs Sokolovs, kurs atziist ka "latviesu diviizijas karoja ne sliktaak par vaacu armiju", raksta, ka visaadu paliigpoliciju utt. kaujas speejas bija zemas. Bet ROA un Lokotas republikas speeki bija nelieli. Tad kur pilsonju kars?
narkologs
n
Liekuli celovek, tu tikai tad atceries par piedosanu, kad ir runa par TAVAS puses atbildiibu. Bet pats nevienam neko piedot negatavojies un esi pat gatavs apmelot nevainiigos un pat tos, kas vispaar nav bijusi klaat notikuma vietaa.
narkologs
n
Kur tad regulaaro dalju kaujas vietaas, tas ir frontee, vareeja rasties partizaani un kaadus veel ienaidniekus frontee vareeja konvojeet? Ja nu tikai kara guusteknjus. Bet kara guusteknju konvojesana nav noziegums, atkal melim celovekam nekas nesanaak. Jaa, un konkreeti kur un ko Silgailis raksta? Esmu piekasiigs un paarbaudiisu! Ir ljoti labi zinaams par "naaves komandaam" (starp citu, Latvijaa notiek holokausta peetiijumi un ir identificeeti daudzi upuri Liepaajaa, rezultaats ilgam darbam arhiivos, un tas ir tikai viens no peetiijumiem) tikai nevajag meegjinaat siis naaves komandas samelot kopaa ar frontes karaviiriem. Tava liekuliiba kaa vienmeer ir tajaa, ka tu citiem maaci to, ko pats nedari un dariit negatavojies. Varbuut saac vispirms pats dariit to, ko citiem spredikjo?
Человек
Ч
Депортации были продолжением гражданской войны. Вы как будто с луны упали. Это же общее место. Об этом говорят часто. Гражданская война кончилась в России в 1993 году. В Латвии из-за неправильных законов о гражданстве и языке она не кончилась, а только перешла в дремлющую, латентную фазу. То же было в Испании, пока не умер Франко и король Карлос не провозгласил политики взаимного прощения. Ваше мнение о том, что зверств латышских легионеров в Польше не было, это только ваше мнение. В свою очередь, поляки и русские Латвии имеют другое мнение. Речь идет не о суде, а о гражданском обществе, о гражданском обществе русских, о гражданском обществе латышей. Это два разные общества. Ведь даже эмигранты из Латвии, которые покинули Латвию из-за несогласия с советской властью, за границей делились по этническому признаку. Была латышская эмиграция и была эмиграция русских Латвии. У каждой из этих групп была своя тусовка. И такой остается по сей день. Вам стоило бы смириться с этой реальностью и не злиться на нее.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas