Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Askolds Rodins: Racēji atgriezušies

Kaut kāda apmātība. Viņnedēļ nodibināta akciju sabiedrība Ūdens transporta sistēma Rīga-Hersona-Astrahaņa, kas atkal sadomājusi izbūvēt ūdensceļu no Rīgas uz Melno jūru pa Daugavu, Zapadnaju Dvinu un Dņepru. Mazliet mulsina Astrahaņas pieminēšana, jo šī pilsēta atrodas pie Kaspijas jūras. Jaunā uzņēmuma pirmā persona un galvenais runasvīrs ir Ventspils uzņēmējs Uldis Pumpurs.

Stipri vien mulsina dīvainā neatlaidība, ar kādu šo projektu mēģina "dzīt cauri". Labi pārskatāmā pagātnē tas darīts jau divas reizes. 2004.gadā to bīdīja privātais fonds Lavera, 2007.gadā - biedrība Jaunais Zīda ceļš.

Jau divas reizes publiskajā telpā atbildīgu amatpersonu līmenī nepārprotami ticis pateikts, ka projekts nav īstenojams, jo Daugavai tas nozīmētu ekoloģisko katastrofu.

Vajadzētu mest mieru, tak nē, "rokamā parikte" atkal klāt. Un trešoreiz skan jau divreiz vilktā ziņģe par it kā pusduci ieinteresētu Eiropas valstu un mūsu valsts milzu guvumu, ja projektu neatraidīs. Par desmitos tūkstošu skaitāmām darbavietām un nodokļu naudas maisiem, pamatīgiem izpētes darbiem un sabiedrisko apspriešanu, tautas nobalsošanu un Eiropas Savienības finansējuma piesaistīšanu. Vienīgais radošas pieejas apliecinājums ir krīzes piesaukšana.

Entuziastu grupas uzmācīgā ideja, jādomā taču, arī šajā iznācienā neatradīs daudz dzirdīgu ausu un atsaucīgu siržu: nekādi gadā pārvietoti 140 miljoni tonnu kravu - ar visām no tā izrietošajām sekām - nevar atsvērt Daugavas bojāeju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas