Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Askolds Rodins: Skrundas brīnums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pasvaldibas deputats
P
Labs komentars. Ar tadu nenopietnu pieeju LPS klust par instituciju, ar kuru var nerekinaties. Pec si kongresa LPS vadibai vajadzetu atkapties.
Laukos dzīvojošais
L
Askold Rodin, atceries kādreiz, ka Latvija tikai SĀKAS pie Rīgas robežas. Viss, kas atrodas šīs robežas iekšpusē ir sen sapuvis un atmetams kā nederīgs. Un LPS kongresa rezolūcijas ir par mums - pārējās, īstās Latvijas saglabāšanu kaut vai izdzīvošanas režīmā. Žēl, bet neko tu no tā neesi sapratis. Turklāt, kaut kā nebiji manīts Skrundā, kad tur notika LPS kongress. Būtu svētīgi parunāties un uzzināt " situāciju uz vietas" .
T.T.
T
Paskat tik, kā laikraksta DIENA maizes tēviem tīkamu partiju nonākšana valdošajā koalīcijā maina laikraksta attieksmi pret valdības kritiku. Šoreiz no pašvaldību puses. Ja šobrīd pie varas būtu iepriekšējā koalīcija, varat man ticēt - pašvaldību kongresā pieņemtie lēmumi varbūt nebūtu atklāti atbalstīti, taču par "izmisuma soli, kurš ir sperts, lai pievērstu valdības uzmanību pašvaldību dramatiskajam stāvoklim" tiktu nodēvēts noteikti. Līdzīgā arodbiedrību realizētā sabiedrības musināšana pret valdības pieņemtajiem lēmumiem vēl pirms pāris mēnešiem taču tika no DIENA puses pilnīgi atbalstīta.
Ilmārs
I
Kāda tur bezatbildība. Ko tad viņi būtu lēmuši, redzot, ka visus gadus konsekventi tiek iznīcināta Latvija, Latvijas valsts. Rūpniecība, lauksaimniecība... valsts pamats. Tika radīta "valsts ar plaustošu ekonomiku", no kuras masveidā izbrauc tās pilsoņi, darbu meklējot. Lielāks ārprāts, kas šiet notika, nav iedomājams. Tāpat kā sportā nav iedomājama spēcīga izlase bez spēcīgiem pašmāju klubiem, kuros aug jaunie spēlētāji, tā nav iedomājama spēcīga valsts bez spēcīgām pašvaldībām. Ja spēcīgākie spēlē ārzemēs, tad tas ir tikai projekts vienai paaudzei. Ja jūs uztverat Latviju kā viendienīti, lūdzu, lai pašvaldības izput!
nu gan
n
"Rezolūcijas pieņemšanai pusstunda un pa mājām"- pa mājām nu gan ne. Maigi sakot kārtīgā ballē ar grādīgajiem dzērieniem, kas tika tirgoti jau no paša rīta. Liela daļa vēl iepriekšējā dienā ar aptuveni tādu pašu scenāriju. Tur nu gan naudiņa nabadzīgajām pašvaldibām atradās. Turklāt gribas piebilst, ne jau visas pašvaldības ir strādājušas godīgi, tāpat kā valsts uzaudzējušas adm aparātu, algas, prēmijas, piemaksas un ir taču žēl samazināt. Bet ir arī godīgas pašv, nenoliegšu, kuras cieš visvairāk.
rover
r
lūdzu ņemt vērā, ka pašvaldības - vēlēts orgāns - finansiāli ir pilnībā atkarīgs no saeimas un valdības. viens piemērs - saeima vienkārši var pieņemt grozījumus nodokļos, pārdalot savā labā nodokļu ieņēmumus (samazināt ieņēmumu nodokli, kas ir galvenais pašvaldību ieņēmumu avots, savukārt palielināt pvn, kas aiziet valstij). un, ja pašvaldības grib tomēr no valsts budžeta ko dabūt, tad tā ir bezkaunība? sen jau ir vajadzīga pašvaldībām lielāka teikšana valsts līmenī. vajadzīga ir DECENTRALIZĀCIJA, kaut vai pēc federatīvas valsts parauga. ja tas ir valsts apvērsums, lai tas arī ir. tas ir visu Latvijas iedzīvotāju interesēs.
J.Biotops
J
LPS nav deģenerējusies, kā te kāds raksta, bet tāda vienmēr bijusi - pašvaldību deputātu un augstāko amatpersonu arodbiedrība, kas nez kāpēc darbojas par nodokļu maksātāju, nevis savu biedru, naudu. Un prasībās arī atbilstošas – lai neviens neapdraud sūrā darbā atbildīgi iegūto vietu pie siles. Ne jau Rīgā vien „demokrātiski ievēlētajiem” tautas kalpiem nemanot patrallina naudu oranžiem supertiltiem, citur, kur ļaužu mazāk, tikai apjomi mazāki. Es arī prasu – katram pagastam savu Dienvidu tiltu! Demokrātiski.
dzeris - cilvēks
d
Man likās, Rodins vēršas nevis pret pašvaldībām, bet pret birokrātisku organizāciju ar nosaukumu "Latvijas Pašvaldību savienība".
cilvēks
c
Askold, kā pasūtījumā tagad tu ķengā pašvaldības? Pašvaldības ir pēdējais demokrātiski ievēlētais suvērēnas LR bastions. Visi citi Saeima un tiesu sistēma ir degradējušies un korumpējušies. Prese un mediji - infantili un nihilistiski. Pašvaldības kā parasti ir tās, kuras nevar centralizēti pabāzt "zem tupeles". Nevajag būt Kangaram, Askold.
kristiine
k
Vēl viens apliecinājums valstī aizvien izplatītākajam katastrofālajam izpratnes trūkumam par elementāriem valsts un ekonomikas funkcionēšanas pamatprincipiem un neiedomājamajai negribēšanai nevis tikai gaidīt, kad "iedos", bet pakustināt pakaļu un izdomāt, ko darīt. Godīgi sakot, bail domāt, kas notiks, kad spriedze starp šo aprobežotību un augstāko varas līmeņu alkatību sasniegs maksimālo punktu.
zigis
z
Kalvisa un Godmana valdibas novedusas valsti bankrota un tagad daudziem rodas murgainas idejas.Kaut nu pasreizeja valdiba spetu tureties preti TP spiedienam-tagad jau Seglina unCo.Lai vispirms samazina savas algas par 1000 un drosi ari tiesnesiem un tiesu sistemas darbiniekiem.
Ērglis
Ē
Paklausoties PSA dalībnieku teiktajā, neizskatās, ka VIŅIEM būtu sāpe izdzīvot šajos grūtajos laikos - lepni uzvalki, mašīnas, smukas algas. Ak nabadziņiem nogrieza.... Un pašvaldību vēlēšanas nāk, jāsāk dirst populisms. Ļoti ceru, ka viņiem tas ļoti smagi atspēlēsies. Ak latviešu tauta, par ko tavi "kalpi" tik alkatīgi, tuvredzīgi un tizli.
dzeris
d
Ja arī kādu rezolūciju vajadzēja pieņemt, tad lai nauda pašvaldībām netiktu dalīta pēc partijas piederības principa, bet pēc kādiem noteiktiem kritērijiem, un lai valstij būtu jānodrošina vismaz elementāras funkcijas pašvaldībās, it sevišķi, mazajās un nabadzīgajās, bet tas, izskatās, PS nesatrauc, tā vietā kaut kādi nereāli murgi. Cik tizla visa valsts pārvalde, tik tizla arī šī te PS.
Uģis
U
Man nospļauties par lielajām pilsētu pašvaldībām, tās dzīvoja labi un dzīvos. Bet kas notiek mazā lauku pašvaldībā? Vēl vairāk samazinot izdevumu daļu, būs jāatsakās no daļas pašvaldību funkciju izpildes - jo nebūs naudas, lai nodrošinātu apkuri (iedzīvotāji jau tagad kavē maksājumus), bērnudārzu vajadzēs slēgt, līdz ar to atkal padsmit cilvēki paliks bez darba, utt. Kā lai iziet no šī noslēgtā apļa? Un tad pie visa tā vēl teritoriālā reforma... Mūsu varas piramīda darbojas pēc principa - ja problēma ir grūti risināma, tad tā jānogrūž uz nākošo zemāko līmeni, gan jau tie tiks galā. Un tā līdz pašai apakšai, resp. līdz manai ģimenei. Bet uz ko lai es nogrūžu šo problēmu, uz saviem bērniem, vai?
PS - degradējusies
P
Jau sen Pašvaldību savienība ir degradējusies, īpaši glumais vadonis Jaunsleinis un viņa padomnieki

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas