Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Asociācija: Šogad jaunu auto reģistrācija varētu augt par 26%

Šogad varētu tikt reģistrētas aptuveni 6500 jaunas automašīnas, kas ir par 26% vairāk nekā pērn, pastāstīja Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) prezidents Andris Kulbergs.

Kulbergs šo prognozi pamatoja ar to, ka jau pērn nogalē bija vērojams finansējuma pieaugums, kas veicinājis auto noietu arī pērn. Tāpat ekonomiskās situācijas stabilitāte pasaulē un Latvijā veicinās privātpersonu pārliecību par nākotni, kas savukārt atspoguļosies jaunu auto tirdzniecībā.

Tajā pašā laikā Kulbergs uzsvēra, ka 2011.gadā auto nozarē būs vairāki pārbaudījumi un pārdošanas apjomi būs līdzīgi kā 1998.gadā, kas ir ļoti zems rādītājs. Pieprasījumu pēc jauniem auto nesekmēs izmaiņas nodokļu politikā.

LPAA prezidents ir arī pārliecināts, ka saistībā ar nodokļu kāpumu patērētāji domās par papildu naudas ietaupījumu uz auto uzturēšanas rēķina, kas veicinās vecāku un nedrošāku auto uz Latvijas ielām skaitu, kā arī ļoti asu konkurenci servisa pakalpojuma tirgū, kur visizplatītākais izdevumu optimizācijas veids ir izvairīšanās no nodokļu maksāšanas.

"Nevaru prognozēt auto īpašnieku reakciju uz jaunajiem nodokļiem un lielo nodokļu starpību Baltijas valstīs, tomēr paredzams, ka Latvija neiegūs vēlamos nodokļus, kas varētu tikt Lietuvai un Igaunijai," teica Kulbergs.
Tajā pašā laikā auto nozares pārstāvis pauda pārliecību, ka šogad ir sagaidāma cenu stabilizācija un varbūtējs kāpums auto virsbūves remonta sektorā, kas patlaban esot kritiskā līmenī.

Kulbergs arī pauda uzskatu, ka par 20%-30% varētu kāpt sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšanas (KASKO) un obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) cenas, kas jau tagad ir par 20%-30% zemākas nekā Igaunijā un Lietuvā. "Patlaban šīs cenas ir neobjektīvi zemas un nespēj nosegt kvalitatīva remonta izmaksas," uzsvēra Kulbergs.

Biedrība "Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācija" (LPAA) ir sabiedriska organizācija, profesionāla ražotājrūpnīcu oficiāli pilnvarotu autoimportētāju un dīleru apvienība.
Pašlaik LPAA ir 44 biedri.

LPAA ir vienīgā profesionālā organizācija savā nozarē Latvijā, kura no 1998.gada reprezentē Latvijas valsti Starptautiskajā Autoražotāju asociācijā (OICA) kā tās pilntiesīga biedrs.

No 2003.gada LPAA ir Eiropas Autoražotāju asociācijas (ACEA) biedrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas