Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

ASV prezidents Džordžs Bušs ieradies Igaunijā, Tallinā sagaida protesti

ASV prezidents Džordžs V.Bušs pirmdien vakarā ieradās vizītē Igaunijā, un tā ir pirmā ASV prezidenta vizīte Latvijas ziemeļu kaimiņvalstī, vēsta igauņu laikraksts Postimees. Prezidenta lidmašīna Tallinas lidostā nolaidusies neilgi pirms vienpadsmitiem vakarā. Vienlaikus ar otru lidmašīnu ieradās ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa.

Prezidenta automašīnu kortežam dodoties uz pilsētas centru, ielas malā Dž.Bušu sveikuši simtiem cilvēku, ziņo laikraksts. Otrdien no rīta ASV prezidentam paredzētas tikšanās ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu un valdības vadītāju Andrusu Ansipu. Sarunas iecerētas par NATO un jauno demokrātiju nākotni, misijām Afganistānā un Irākā, kā arī bezvīzu režīmu Igaunijas pilsoņiem ceļošanai uz ASV.

Jau pirmdien pa dienu vēl pirms prezidenta ierašanās pie ASV vēstniecības Tallinā notika anarhistisku organizāciju protesta akcija, kuras laikā uz vēstniecību mestas petardes. Akcijā piedalījās pārdesmit cilvēku. Otrdien paredzētas vēl piecas oficiāli pieteiktas protesta akcijas ASV prezidenta vizītes sakarā. Viens pasākums paredzēts arī lielvalsts prezidenta atbalstam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas