Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

ASV vēstniecība Rīgā brīdina par krāpšanu saistībā ar Zaļās kartes loteriju

ASV vēstniecība saņem arvien vairāk ziņojumu par krāpnieciskām elektroniskām vēstulēm par to, ka saņēmējs it kā ir laimējis Diversity Visa (Zaļās kartes) loterijā.Īpaši daudz personu saņem viena noteikta veida elektronisku vēstuli, kurā adresātiem dod norādījumus veikt Western Union naudas pārvedumu fiktīvai personai ASV vēstniecībā Londonā.

ASV vēstniecība Rīgā aicina nekādā gadījumā nesūtīt naudu ne uz kādu adresi, lai piedalītos _Zaļās kartes _loterijā.ASV Valsts departamenta Kentuki Konsulārais centrs, kas administrē šo loteriju, nesūta paziņojumus e-pasta veidā, informējot par laimestu.

Loterijas dalībnieki nekad nesaņems paziņojumus, kuros būtu sniegta informācija par viņu iesnieguma statusu.

“Kentuki konsulārais centrs izsūtīs elektronisku vēstuli tikai ar norādi pārbaudīt sava iesnieguma statusu oficiālajā tīmekļa vietnē. Dalībniekiem netiks lūgts veikt naudas pārvedumus Kentuki konsulārajam centram vai jebkurai ASV vēstniecībai vai konsulātam,” norāda ASV vēstniecība Rīgā

Vienīgā vieta, kur var reģistrēties dalībai Zaļās kartes loterijā un saņemt informāciju par sava iesnieguma statusu, ir oficiālā vietne.
Reģistrēšanās ir iespējama tikai iepriekš izziņotā, noteiktā laika periodā.

Visa informācija par loteriju un ASV imigrācijas vīzu saņemšanas kārtību ir pieejama ASV Valsts departamenta tīmekļa vietnē vai ASV vēstniecības Rīgā vietnē.

ASV vēstniecība Rīgā aicina ievērot, ka ASV valdības simbolikas, piemēram, karogu, ērgļu, Brīvības statujas vai spiedogu attēlu, izmantošana automātiski nenozīmē, ka tīmekļa vietni uztur ASV valdība. Vienīgi domēns „.gov” (vietnes adrese beidzas ar „.gov”) garantē, ka tīmekļa vietne ir leģitīma ASV valdības vietne, kura satur pilnvērtīgu, atjaunotu bezmaksas informāciju.

Sūdzības par krāpnieciskām elektroniskajām vēstulēm var sūtīt ASV Tieslietu departamentam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas