Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Atbilde Gunta Bojāra komentāram: vilki un vilcēni - kurš kuram palīdz

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
adata
a
Nez, vai raksts patiešām atbilst studentu viedoklim. Domāju, ka paši studenti prastu izteikties labāk. Ne vienmēr tā auklēšanās vajadzīga - ļaujat taču tiem "vilcēniem" (jeb citiem vārdiem sakot "mazajiem bebukiem"), kā tos nosaucāt, izteikties pašiem, nevis auklējaties ar viņiem kā ar atpalikušiem, "apkopojot" viņu viedokļus!
daarta
d
Diena bija prestiža žurnālistu skola kādreiz... Tagad? diez vai... Nav jau reitingi avīzei augsti. Es pati ieeju aiz vecā pieraduma, pašiverējos, varbūt kautko ieraugu, bet reti, un eju citur meklēt augstas raudzes žurnālistu viedokļus...:))))
Jūras Mandarīns
J
Ja Guntis Bojārs cerīgiem študentēm neuzlaidīs kādu Māru Miķelsoni par kuratori un "mācītāju", paveicies būs gan Guntim Bojāram, gan Ilmāram Znotiņam, gan attiecīgajiem študentēm, neatkarīgi, caur kuru augstskolu tie startējuši žurnālistikas virzienā. Pat, ja studentam pare savu un vecāku naudu nav paveicies un šis ticis LU SZF zem Intas Brikšes profesionāli vārgā, toties personiski ambiciozā tanka, ir taču iespējas iesākumam lasīt Sandru Veinbergu un pat aizbraukt uz Liepāju paklausīties. Protams, ja kāds izsitīs sev iespēju padarboties blakus Aidim Tomsonam vai vēl kādam no godīgā fanātisma retajiem dinozauriem, tad jau šīs izsišanās vien jau būs profesionālas mērķtiecības un varēšanas apliecinājums.
k.
k
Praksē Dienā visticamāk piesakās tie, kas ir pietiekami ambiciozi un vajadzētu būt arī ieinteresēti. Studenti, kuri mācās "papīra" dēļ izvēlētos nelielu avīzīti, kur praktizēties būtu neskaitāmas reizes vienkāršāk. Bet, ja atnākuši uz lielāko laikrakstu, tad jau interese ir. Un tā nevarētu būt sagadīšanās, ka nepārzina elementāras lietas.. diemžēl tā ir izglītības kvalitāte, nevis studentu izņēmumu gadījumi..
es
e
Žurnālistu vai studentu valodai nav jābūt tādai kā valdības dokumentiem - neskaidriem, pārsātinātiem ar nesaprotamiem vārdu virknējumiem. Ja nav ko teikt, varbūt.... ?
un
u
artur, neizlasīju tavu komentāru līdz galam, bet pateikšu - tu esi buļba. Jauno žurnālistu valoda ir skaistāka par tavu, vai tiešām nemani?
neitro
n
Žurnālistam ir jādabū atbilde, ja uz piecreiz uzdotu jautājumu kāds nevēlas atbildēt, tā jau ir ļoti laba atbilde. Protams, jautājumam jābūt par sabiedrībai nozīmīgām lietām. Skaidrs, ka politiķiem vislabāk patīk žurnālisti, kuri nekad neuzdod ""uzbāzīgus"" jautājumus. Bet tādu žurnālistu mums tagad papilnam, un tāpēc laikrakstiem ir problēmas ar tirāžu. Tā intervija ar Bislanu bija ļoti laba., no tiem puišiem varbūt dienās kas iznāks.
arturs
a
Rakstu līdz vidum neizlasīju, bet viedokli paudīšu. Jaunajiem žurnālistiem, tāpat kā citiem jaunajiem speciālistiem (arī man kādreiz) ir gribēšanas vairāk par varēšanu, kas ir ļoti dabiski. Nedabiski ir tas, ka dažreiz pieredze tā arī neatnāk, un tā ir jau indivīda problēma. Nesen Dienā lasīju divu jaunu žurnālistu interviju ar Latvijas Čečenu virsaiti - no puišiem nāca ārā tādi nekorekti/uzbāzīgi jautājumi un Bislans šos ļoti tēvišķi atsēdināja. Bet arī Elksne reiz Freibergai uzbāzās ar JĀ vai Nē uz diskutablu jautājumu, kuram nevar būt "jā vai nē". Jaunalksne arī mēdz izklausīties lēti - vai tā ir jābūt??? Man būtu kauns cilvēkiem uzdot muļķīgus jautājumus.
EK
E
Tas nav pašu ViA studentu raksts ------->Viedokļus apkopoja studiju programmas direktore mag.sc.soc Agnese Karaseva. (Kas jau ir pateikts sākumā)
Studente
S
Arī studenti vērtē viens otru. ;)
...
.
Tiešām, topošajiem žurnālistiem jau nu vajadzēja uzrakstīt labāk. Nespēju izlasīt līdz galam, doma vairākkārt atkārtojās. Varēja pateikt daudz īsāk un konkrētāk, tādu palagu nerakstot. Lai gan arī Latvijas Universitātes atbilde bija tikpat gara un nesaistoša
Jusis
J
(atļaušos mazliet ironizēt šo visu) Ārprāts, cik daži komentētāji var būt aprobežoti, neskatoties uz savām zināšanām, spriestspēju un pieredzi. Tālāk par savu degungalu nevar un nevēlas ieraudzīt. Nez, ko Latvijas tauta iesāks, kad Jums būs laiks iet pensijā, jo Jūs, izcilos un lieliskos žurnālistus, taču nebūs neviens spējīgs aizstāt. Varbūt labāk šādu profesiju vairs nekur nemācīt? Drošības labad nododiet arodu un zināšanas savām atvasēm, kā senos laikos tēvi saviem dēliem un mātes meitām.
žurnāliste
ž
Piekrītu, ka pārāk garš viedoklis un vispār beigās lasījās nevis kā studentu viedoklis, bet augstskolas, īpaši šajā teikumā " To nevar novelt uz studiju kvalitāti, jo ar karotīti mutē studijās nekas netiek liets. Studijas ir pašu " Nu, nezinu, vai studenti tā rakstītu:)
es
e
Es domāju, ka ir noticis fantastiskais - reāla, plaša diskusija, iesaistot visdažādākās puses. Par to "paldies". Otrs - visticamāk, ka jēgas no tā maz, bet beidzot ir pacelts dienas gaismā smags jautājums patiesībā un argumenti ir redzami. Nedz Bojāra viedoklis pildzīgs, nedz kāda cita. Secinājums - mijiedarbība, mīļie, tikai tā kaut ko sasniegt. Un vecie "kodēji" var jau arī šeit turpināt apgāzt studentu tā teikt "muļķības", kas principā ir racionālas idejas un viedokļi. Šeit jau arī redzam attieksmi - kur ir tie izcilie studenti. Nevar tādu būt, jo jauni nav un nebūs izcili, vecie pārāk iesēdušies savās vietiņās.
diāna
d
totāls sviests, pašreklāma....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

saistītie


* Guntis Bojārs: kur ir augstskola, kur ir izcilie skolnieki?
* Anda Rožukalne atbild Guntim Bojāram par žurnālistikas studiju kvalitātes līmeni
* Inta Brikše atbild Gunta Bojāra izteikumiem par žurnālistikas studiju kvalitāti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas