Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Atkal aicina 23.augustu pasludināt par staļinisma un nacisma upuru piemiņas dienu

Vēstuli visu Eiropas Savienības dalībvalstu parlamentiem, aicinot 23.augustu pasludināt par staļinisma un nacisma upuru atceres dienu, šodien nosūtījusi Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete kopā ar kolēģiem.

Vēstuli parakstījuši EP deputāti Inese Vaidere, Krišjānis Kariņš (Vienotība), Ivars Godmanis (LPP/LC), Roberts Zīle (TB/LNNK), Petrs Ščastnijs, Vītauts Landsberģis, Danuta Hībnere un citi deputāti no EP Vēstures izlīguma grupas. Kopumā vēstuli parakstījuši 36 EP deputāti.

"Eiropa nekad nespēs būt vienota, ja mēs neatzīsim mūsu kopējo vēsturi un nenosodīsim staļinisma un nacisma režīmu pastrādātos noziegumus pret Eiropas cilvēkiem," uzskata deputāte S.Kalniete, kura jau iepriekš vairākkārt ir aicinājusi staļinisma režīma pastrādātos noziegumus pielīdzināt nacisma režīma pastrādātajiem noziegumiem.

Vēstulē deputāti atgādina, ka bijušajā Padomju Savienībā un tās satelītvalstīs staļinisma režīma upuru skaits sasniedz ap 20 miljoniem cilvēku, tomēr cilvēki, kuri ir vainojami viņu nāvē, ļoti bieži palikuši nesodīti. Tāpat deputāti arī uzsver, ka EP jau 2008.gadā pieņēma deklarāciju par 23.augustu kā Eiropas staļinisma un nacisma upuru atceres dienu.

Eiropas vēstures izlīguma grupa Eiropas Parlamentā tika izveidota šogad pavasarī. Tās mērķis ir veidot vienotu izpratni par Eiropas vēsturi. Grupā darbojas ap 50 EP deputātu, tai skaitā arī bijušais EP priekšsēdētājs Hanss Gerts Poterings.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas