Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Atklājies, ka divas VID amatpersonas atbalstījušas nodokļu izkrāpēju grupējumu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) atklājis kādu personu grupu, kas izkrāpusi no valsts nodokļus, turklāt divas VID amatpersonas, kuras strādāja nodokļu administrēšanas jomā, atbalstījušas noziedzīgās grupas darbības. Pagājušajā nedēļā grupas darbība apturēta, bet abas VID amatpersonas atstādinātas no pienākumu pildīšanās.

Kā informē VID, grupa pērn no valsts budžeta, izmantojot vienu uzņēmumu, izkrāpa pievienotās vērtības nodokli (PVN) aptuveni 85 000 latu apmērā, bet pagājušonedēļ mēģināja vēl no valsts budžeta izkrāpt PVN 120 000 latu apmērā, izmantojot citu uzņēmumu.

Grupa organizējusi un atbalstījusi valsts budžeta līdzekļu izkrāpšanu, pieprasot divu uzņēmumu PVN pārmaksu atmaksas, tādējādi īstenojot PVN krāpšanu un krāpšanas mēģinājumu. Krāpšanas shēmā iesaistītās negodprātīgās VID amatpersonas vienam no uzņēmumiem jau bija akceptējušas PVN pārmaksas atmaksu no valsts budžeta, kuru izdevās pārtraukt un tādējādi tika novērsta nepamatota PVN pārmaksas atmaksa 120 000 latu apmērā.

Kopējais valsts budžetam radītā zaudējuma apmērs būs zināms tikai pēc papildus pierādījumu iegūšanas, piebilst VID.

Par minētajiem faktiem kopumā ir uzsākti trīs kriminālprocesi. Viens no kriminālprocesiem uzsākts 2010.gada janvārī pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas par krāpšanu, otrs uzsākts 2010.gada martā pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas un 15.panta ceturtās daļas par krāpšanas mēģinājumu, savukārt trešais kriminālprocess – 2010.gada  martā pēc Krimināllikuma 329.panta par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu.

Uzsākto kriminālprocesu ietvaros par aizdomās turētām atzītas trīs personas, tai skaitā minētās VID amatpersonas.  VID darbiniekiem, pamatojoties uz kriminālprocesā piemēroto drošības līdzekli – noteiktas nodarbošanās aizliegums un aizliegums tuvoties noteiktai personai vai vietai -, atstādinātas no amata pienākumu pildīšanas.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā uzlikts arests vienas aizdomās turētās personas Latvijā esošas kredītiestādes individuālajā seifā glabātajiem investīciju līdzekļiem – investīciju zeltam.

VID Finanšu policijas pārvaldē turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Tās interesēs plašāka informācija patlaban netiek sniegta.

VID norāda, ka viena no Finanšu policijas pārvaldes prioritātēm 2010.gadā ir tieši korupcijas apkarošana VID amatpersonu vidū. Tādējādi Finanšu policijas pārvaldes amatpersonas šogad regulāri veiks dažādus iekšējās kontroles pasākumus, kas palīdz apkarot iespējamu VID amatpersonu negodprātīgu vai pretlikumīgu rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas