Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Atklātība līdz galam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kādi 'dārzeņi'
k
mazās domiņas vislabāk tērēt dzimtās čangalijas biešu vagās
Mantausis
M
Domāju, mēs abi esam saskrējušies LV problemātiskā jomā: proti - argumentācijā. IKvienam deputātam ikvienā balsojumā ir jāvar ARGUMENTĒTI pamatot savs viedoklis. Citādi parlamentārajai demokrātijai LV nav jēgas.... KO nozīmē "Nav pieredzes" LV 2011. gada situācijā? Mums ir N pieredzējušu politiķu, kas nesaprot politikas būtību, un nobalsoja.... Par kaut ko... Manuprāt LV vajag nepieredzējušus - tak saprātīgus cilvēkus iekš politikas... Vecie nemainīsies....
kasio
k
Man gan šķiet, ka slēgto balsojumu atcelšana ir nedemokrātiska, lai kāds no malas var mierīgi uzspiest savu gribu, reps.mediju vara un to īpašnieki.
anonīmais šakālis
a
Vēl jo mazāk to kāds atcerēsies nākamo Saeimas vēlēšanu priekšvakarā, kad netīkamās atmiņas par krīzi būs noglabātas dziļi tautas zemapziņā un Ļeņina baļķa nesēju būs saradies vairāk, nekā nepieciešams veselas kravas pārvietošanai. ------------------------------------------- ----------------- Viss gan iet uz to, ka krīze būs dziļāka, platāka un smagāka! Strukturālo reformu nav, ministru amatos sēž nekompetenti cilvēki, nodokļu sistēmu pat nedomā mainīt, valsts naudas izšķērdēšana turpinās. Rodas sajūta, ka ZZS un jenoti cenšas dzīvot ātri un skaisti un ka viņus nemaz neinteresē nākamās saeimas vēlēšanas. Tāpēc par agru teikt hop.
Mg
M
Un vēl par šo "..mūsu parlamentārā iekārta balstās uz politiskajām partijām..". Bet tās ievēlamās amatpersonas taču ir ārpus partijām, kāpēc tad to ievēlēšanu padarīt par partiju padarīšanu ar neiztrūkstošo obligāto balsojumu? Kā tad lai šī amatpersona vēlāk "atmazgājas" no saistības ar kādu politisko partiju?
Robis
R
Sanita Upleja - oligarhu stiprais balsts. Atklātā balsošana bija modē 19.gs. D-amerikas pseidodemokrātijās, lai lielie zemes īpašnieki varētu kontrolēt nopirkto deputātu balsojumus, bet nepaklausīgos ietekmēt citiem līdzekļiem - arī iznīcinot. Ja nav kazai piena, tad nav. Ja nav Uplejai izpratnes par demokrātiju, tad arī nebūs!
Mg
M
Es, protams, nevaru ielīst deputātu galvās un pateikt tieši kāpēc katrs no viņiem neatbalstīja Vīgantu, bet daži argumenti tomēr tika izteikti, piemēram, pārāk maz pieredzes tādam amatam. Un kāpēc arī kādam būtu jāsaka kaut kas slikts par kandidātu? Neliekas piemērots - neatbalsta, kāpēc vēl lieki to cilvēku kritizēt un pazemot? Un manuprāt, Kalnmeijers ir labāks ģenerālprokurors par Maizīti...
J.Biotops
J
Kurmīšam, nabagam, šoreiz dienišķā slieka ar akmentiņu sajukusi. Par Vienotības amatu dalīšanu piekrītu ar visām četrām, bet tas ne par santīmu nemazina vajadzību samazināt deputātu aizklātos balsojumus. Jo vairāk tāpēc, ka tad arī Vienotības deputātiem nebūs iespējas slēpties un vainot nesmukos balsojumos visus citus.
Lasītājs
L
Kas nu Upleja par žurnālisti? Vienotības lakstīgala, kura dzied pēc tām notīm, ko viņai noliek priekšā. Nav dzirdēts, ka viņai pašai būtu kāda interesanta doma, kas nebūtu pirms tam jau gadu gadiem apviļāta citos Vienotības propagandistu raksteļos. Radošās dzirksts tur nekādas. Apmēram kā Reinikam eirovīzijā. Pirms diviem gadiem Ribaks uzvarēja, tad jāņem tā pati dziesma, mazliet jāpamaina dažas notis un uz priekšu. Un Latvijā aiziet. Tikai Diseldorfā ar divgadīgu Ribaka rimeiku atkal paliksim 27. vietā. Tā arī Uplejai. Veca zupa uzsildīta.
Kurmītis
K
Ah ,ah, ah .. Vienotība „rosina” un saskaņieši „iebilstot” ... Atklāti sakot, redzot tamlīdzīgus žurnālistu raksteļus, gribot negribot jāprasa – cik tev par to samaksāja ?? Jo, ja šis nav hunveibinu apmaksāts piāra rakstelis, tad jāsaka, ka autorei smagi nav kaut kas kārtībā ar galvu. Man katru reizi nāk smiekli, kad klausos kārtējos Plīša Lāča vai viņa sulaiņu liekulīgos tekstiņus par to, kā viņiem citi, redz, joprojām traucējot „labos darbus” darīt. Šis likums par atklātajiem balsojumiem ir kārtējais tam apliecinājums. Tāpēc, ka, ja hunveibini patiešām to gribētu, viņiem ir VISAS iespējas sākt šo valsts pārvaldi attīrošo procesu – ar valsts uzņemumu valdēm. Kā minimums – viņi varētu ATTEIKTIES no saviem tur pa šiem 2 gadiem saliktajiem šoferu dēliem. Atsaukt visus tos. Un uz šiem tiešām būtiskajiem amatiem, kur tiešām ir vajadzīgi profesionāļi nevis partiju ieliktnīši, izsludināt ATKLĀTUS konkursus ... tas būtu lielisks piemērs citiem un apleicinājums, ka hunveibiniem reizēm darbi tomēr saskan ar vārdiem ... Bet tas taču nenotiek ! Tieši otrādi – knapi nedēļa ir pagājusi kopš Vienotība nomainīja amatpersonas un ielika Privatizācijas aģentūrā kārtējos savējos šoferu dēliņus un meitiņas – pa kluso, bez konkursa ... tajā starpā 71 gadu vecu pensionāri ar fizkultūras skolotājas izglītību ... Un pēc tam vēl pietiek nekaunības d.rsties un ar pirkstu uz citiem rādīt ??? Pakaļas tādi. Un žurnālisti, kuri šos sivēnus „apkalpo”, attiecīgi sanāk tātad – pakaļlaižas ... :)))
Bingo
B
Runa nav tikai par vienu ģenerālprokuroru. Atceramies arī Vīganta un Judina gadījumus. Nevienā no šiem gadījumiem par kandidātiem neizskanēja nekāda publiska kritika, tomēr tie netika atbalstīti. Aizklātais balsojums šobrīd kalpo kā iespēja izvairīties no atbildības.
Mantrausis
M
Manuprāt deputātam, kas pārstāv vēlētājus, nevar un nedrīkst būt kas slēpjams savā darbā. Visa dīvainā un aiz matiem pievilktā pļāpāšana, ka nu pret oponentiem i tiesnesis, i ģenerālprokurors, i kas vēl sāks procesus, neiztur kritiku. Protams, ja neuzskatām, ka valsts ir pilna atriebīgu un sīku cilvēciņu un tādi ir nospiedošā vairākumā. Mani mulsina kolēģa Mg komentārs, jo dīvaini balsojumi bija gan par Rugāti, gan Maizīti, gan Judinu utt., pie tam - kas man šķiet svarīgi - publiski un rakstiski taču gan atbildīgā komisija, gan koalīcija bija vienojusies. Līdz ar to paši deputāti rada situāciju, ka viņiem neuzticas. UN - PATS svarīgākais - ja deputāts pārstāv Mani, Tevi, viņus, viņas - kāpēc viņam kas jāslēpj?
Dr.xy
D
Saskanas centra deputatu "SIRDSAPZINA"!!! Ja bus atklatas velesanas,tad pilniba atklasies kremla cekistu filiales Latvija,SC darbiba pret Latvijas Valsti un latviesu tautu.
Mg
M
Tikai tāpēc, ka neievēlēja vienu JL atbalstītu un bez maz vai svēto kārtā ieceltu ģenerālprokuroru, mēs tagad uzskatīsim, ka visi deputāti ir negodīgi, un viņi bez uzraudzīšanas no malas, nav spējīgi pieņemt lēmumu. Tad kāda jēga mums vēlēt Saeimu, kāda jēga no deputātiem, ja mēs viņiem neuzticamies? Tieši aizklāts balsojums par personālijām dod iespēju deputātiem izteikt savas domas. Un nevajag žurnālistiem būt tik ziņkārīgiem un par katru cenu censties izdibināt kā kurš ir nobalsojis, cienīsim Satversmi un aizklāto balsojumu.
Pipo
P
Paņaudiet, paņaudiet, kamēr piens silē nav saskābis,svaigs tomēr garšīgāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas