Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Atklāts rekonstruētais muitas punkts Grebņevā

Ceturtdien finanšu ministrs Andris Vilks atklāja modernizēto Grebeņevas muitas kontroles punktu. Muitas kontroles punktā ir izbūvētas jaunas telpas Latvijā iebraucošo transportlīdzekļu kontrolei, kā arī pasažieru un to bagāžas muitas pārbaudīšanai.

Tapāt modernizētas vairākas citas ēkas un veikti ievērojami ieguldījumi muitas kontroles punkta infrastruktūras un tehniskā nodrošinājuma atjaunošanā.

"Kopš pagājušā gada pavasara ir paveikts nozīmīgs darbs, modernizējot vienu no lielākajiem un noslogotākajiem muitas kontroles punktiem uz Latvijas austrumu robežas. Latvijas muita aizsargā ne tikai mūsu valsts iekšējo tirgu, bet gan visu Eiropas Savienības iekšējo tirgu. Lai to darītu efektīvi, ir nepieciešama atbilstoša kontroles infrastruktūra, un es esmu gandarīts, ka tieši kontroles veikšanai nepieciešamo ēku būvniecība un tehniskā aprīkojuma modernizācija bija šīs rekonstrukcijas mērķis un rezultāts," uzsvēra finanšu ministrs Andris Vilks.

Pasākuma ietvaros ASV vēstniece Latvijā Džūdita G. Gārbere (Judith G. Garber) Valsts ieņēmumu dienestam (VID) pasniedza ASV valdības dāvinājumu - tehnisko līdzekļu komplektus kontrabandas preču atklāšanai un muitas kontroles pasākumu veikšanai.

Kontrabandas identifikācijas komplektos ietilpst ierīces, kas ļauj noteikt blīvuma atšķirību starp kontrabandas priekšmetu un tilpni, kurā tas noslēpts, dažāda veida fibroskopi, kas ļaus veikt muitas kontroli tumšās un grūti pieejamās vietās, piemēram, transportlīdzekļa riteņos, durvīs vai paneļos un citi speciālie tehniskie līdzekļi, kas tiks izmantoti padziļinātai muitas kontroles veikšanai un nelegāli pārvietotu preču identificēšanai.

Ministrs apliecināja, ka atzinīgi vērtē VID līdzšinējo veikumu kontrabandas novēršanā un pateicās gan dienesta vadībai, gan visiem muitas kontroles punktos strādājošajiem muitniekiem, kuri atbildīgi pildījuši savu ikdienas darbu.

"Patlaban nedrīkst apstāties pie jau sasniegtiem rezultātiem kontrabandas apkarošanā un cīņā ar ēnu ekonomiku. Šim darbam ir jābūt mērķtiecīgam un sistemātiskam, sadarbojoties visiem dienestiem", mudināja finanšu ministrs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas