Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Atlaidīs VP amatpersonas, kuras neuzlabo savas valsts valodas prasmes

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ir uzdevusi Valsts policijai (VP) risināt jautājumu par darba attiecību izbeigšanu ar tām amatpersonām, kuras neveic pasākumus savas valsts valodas prasmes pilnveidošanai dienesta pienākumu izpildei nepieciešamajā un normatīvajos aktos noteiktajā līmenī, portālu _Diena.lv _informēja ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

VP līdz 6.jūnijam jāiesniedz ministrijā informācija par VP strādājošām amatpersonām, kurām dzimtā valoda nav valsts valoda, un, kurām amata pienākumu veikšanai nepieciešama attiecīga valsts valodas prasmes pakāpe. VP būs jānorāda konkrētas personas, to ieņemamos amatus, un konkrētu datumu, līdz kādam tiks veikta valsts valodas pārbaude.

Pēc VP sniegtās informācijas, no 220 VP amatpersonām, kurām 2010.gada 1.martā valsts valodas prasmju līmenis nebija atbilstošs, uz 2011. gada 7.aprīli 93 amatpersonas aizvien nebija iesniegušas dokumentus, kas apliecinātu, ka viņu valodas zināšanas atbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Vienlaikus deviņas amatpersonas norādīja, ka ir nokārtojušas valsts valodas eksāmenu, bet nav saņēmušas tā rezultātu, savukārt deviņām amatpersonām eksāmens plānots 2011. gada aprīlī un maijā. Piecas amatpersonas turpina pienākumu apguvei nepieciešamo izglītību. Piecas amatpersonas atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, četri VP darbinieki iesnieguši ziņojumu par atvaļināšanos.

24 amatpersonas turpina valsts valodas prasmju pilnveidošanu, bet četri VP darbinieki norādīja, ka valodas prasmes nepilnveido finansiālu problēmu dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas