Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Atsāk plānveida endoprotezēšanas operācijas

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca atsākusi atsākusi plānveida endoprotezēšanas operācijas, jo Veselības ministrija pārrunu laikā apsolījusi segt operāciju izmaksas no nākamā līguma summas, informē slimnīca. No 2.februāra slimnīcā bija pārtraukusi plānveida operācijas, tika likvidēta rindu uz endoprotezēšanas operācijām, kur 50% ārstēšanās izdevumus sedza pats pacients un 50% valsts, kā arī no kompensāciju saraksta tika izņemtas jaunākās paaudzes protēzes.

12.februārī notika sarunas starp Veselības ministriju un Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas pārstāvjiem. Ministrija solījusi, ka situācija tiks uzlabota.

”Sarunas laikā tika nolemts, ka nākamā līguma summa, kas stāsies spēkā ar 2009.gada 1.martu, tiks samazināta maksimums par 10% - iepriekš bija plānots to samazināt par 23%,” stāsta slimnīcas vadītājs Vitolds Jurkevičs. Tas nozīme kā samazinājums plānveida ķirurģijai nebūs tik liels un tās pamatvirzieni (lielo locītavu endoprotezēšana, mugurkaula fiksācijas operācijas) tiks ietekmēti minimāli un slimnīca varēs strādāt uz pilnu jaudu. Ierobežojumi tiks vairāk attiecināti uz pārējām plānveida ortopēdijas operācijām (fiksatoru izņemšanas, endoskopiska ķirurģija un citi).

Ja martā līguma summa ar valsti tomēr netiks palielināta, tad pacientiem arī turpmāk par plānveida operācijām nāksies maksāt pilnu maksu, kas mērāma tūkstošos, vai arī gaidīt garā rindā uz valsts apmaksāto operāciju. Gadījumā ja slimnīca varēs veikt endoprotezēšanas operācijas bez ierobežojumiem, šajā gadā savas operācijas sagaidīs pacienti, kas pieteikušies rindā no 2004. līdz 2006.gadām.

Vienlaikus no 2009.gada valsts vairs nepiedāvā iespēju reģistrēties uz endoprotezēšanas operācijām rindā, kur 50% ārstēšanās izdevumus sedza pats pacients un 50% valsts. pamatojums 50% rindas likvidācijai no Veselības ministrijas puses ir tas, ka kvotu samazinājums endoprotezēšanas operācijām būs niecīgs vai nebūs nemaz un pacienti varēs diezgan ātri izstāvēt rindu uz operāciju, ko kompensē valsts.

Jaunākas paaudzes endoprotēzes no 2009. gada 1.marta tiek izņemtas no kompensāciju saraksta. Veselības ministrija sola, ka pacientam būs iespēja apmaksāt starpību starp valsts bāzes cenu un jaunāko tehnoloģiju, kas viņam būtu vispiemērotākā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas