Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Atstādina trīs Alfa komandierus

Uz dienesta izmeklēšanas laiku ir atstādināti trīs specvienības Alfa komandieri, tostarp galvenais komandieris, trešdien paziņoja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (Vienotība).No amata pēc otrdien Jēkabpils pusē notikušā bruņotā uzbrukuma ir atstādināti trīs komandieri - specvienības Alfa komandieris, Alfas 1.rotas komandieris un Alfas vada komandierus. Savukārt specvienības OMEGA komandieris iecelts par Alfa vadītāju un viņam mēneša laikā ir uzdots nākt klajā ar priekšlikumiem par personāla sastāva atlasi.

Tāpat viņa pauda, ka kopš trešdienas darbā Valsts policijā netiks pieņemts neviens darbinieks, kamēr netiks izstrādāti jauni kritēriji kadru izvērtēšanas kārtībā.

Ministrijas valsts sekretāra vietniecei mēneša laikā ir uzdots izveidot priekšlikumus grozījumiem disciplinārās atbildības likumdošanā. Kā norādīja L.Mūrniece, patlaban tā ir pārāk demokrātiska.

Iekšlietu ministre par notikušo īpašās detaļās neieslīga. Netika sniegta informācija par sniegtajām liecībām. Aizturētajiem drošības līdzekļi vēl nav piemēroti, taču visiem tikšot pieprasīts apcietinājums. Tāpat tiks izmeklēts, vai aizturētajiem, kuru dzīves vietās ir veikta kratīšana, nav saistības ar citām bruņotām laupīšanām.

Noskaidrots, ka laupīšanā netika izmantoti dienesta ieroči. Kopumā laupīšana veikta ar deviņiem ieročiem, no kuriem šobrīd ir atrasti septiņi.

Automašīna, ar kuru noziedznieki bēga no notikumu vietas, ļaundari esot no kāda aizņēmušies. Tiks izmeklēts, vai noziedzniekiem ir bijuši kādi līdzzinātāji.

Kā norādīja Valsts policijas šefs Artis Velšs, turpmāk policistiem tiks pilnveidotas iemaņas, lai uzlabotu viņu rīcības spējas bruņotu laupīšanu gadījumā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē arī iepriekš bijušas problēmas ar disciplīnu, pastāstīja L.Mūrniece. Nesen kāds policijas darbinieks pēc izklaides spēļu zālē pazaudējis ieroci, ar kuru pēcāk tika veikts noziegums. Savukārt specvienībā Alfa kopš 2006.gada noticis 41 disciplinārais pārkāpums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas