Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Atvadīšanās no Jaunzemes notiks nākampirmdien

Atvadīšanās no svētdien 78 gadu vecumā mūžībā aizgājušās Latvijas pirmās olimpiskās čempiones, Latvijas Olimpiešu kluba prezidentes, medicīnas zinātņu doktores Inese Jaunzemes notiks nākampirmdien, 21.februārī.

No I.Jaunzemes varēs atvadīties no plkst.12.00 līdz 14.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē.

Medicīnas zinātņu doktore I.Jaunzeme ir Latvijas pirmā olimpiskā čempione, kura pirms 55 gadiem – 1956.gada olimpiskajās spēlēs Melburnā (Austrālija) izcīnīja spožu uzvaru šķēpa mešanas sacensībās.

Laikā, kad Latvija atguva savu neatkarību, I.Jaunzeme iesaistījās LOK atjaunošanas procesā. Kopš 1999.gada līdz šai dienai, vadot Latvijas Olimpiešu klubu kā tā prezidente, I.Jaunzemes galvenais mērķis bija radīt olimpiešiem ģimenes sajūtu, rūpējoties par visiem olimpiešiem, par nemitīgu sevis pilnveidošanu, pārstāvot olimpiskās vērtībās un to popularizēšanu jauniešu vidū, Dienai komentāru sniedza Latvijas Olimpiskajā komitejā.

Latvijas Olimpiešu kluba ietvaros I.Jaunzeme nāca ar iniciatīvu izveidot stājas programmu skolas bērniem – viņa bija pārliecināta, ka cilvēka iekšējai stājai un ķermeņa fiziskajai formai jābūt vienlīdz staltām.

Pēc sportistes karjeras I.Jaunzeme studēja medicīnu, saņemot doktora grādu medicīnas zinātnē. I.Jaunzeme ilgstoši kā pasniedzēja strādāja P.Stradiņa Medicīnas akadēmijā, Traumatoloģijas institūtā kā traumatologs un plastiskais ķirurgs.

Sekojot Starptautiskās Olimpiskās komitejas aicinājumam, Latvijas Olimpiešu klubs I.Jaunzemes vadībā aizsāka šobrīd jau ļoti plaši atzīto Latvijas sakopšanas talku kustību, kas šobrīd pārvērtusies par Lielo talku. Pateicoties I.Jaunzemes un citu Latvijas olimpiešu entuziasma piemēram, Latvijas sakopšanas talkas tagad ir kļuvušas par ikgadēju plašu akciju, kurā piedalās vairāki simti tūkstoši cilvēku un iedvesmu savām vides akcijām smēlušās arī daudzas citas Eiropas un pasaules valstis.

Visa I.Jaunzemes dzīve bija veltīta tam, lai palīdzētu citiem cilvēkiem kā ārste, trenere, garīgā un intelektuālā skolotāja, kas ikvienu grūtību pārvarēja sportiskā garā un gaišā noskaņojumā. Viens no viņas mīļākajiem teicieniem, kas paliek par uzmundrinājumu ikvienam no mums bija: "Lauvas nebaidās, bet cīnās un pēc tam par sevi brīnās!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas