Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Augstākā alga valstī tomēr būs premjeram

Koalīcijas partijas vienojušās, ka par augstāko algu valsts pārvaldē tomēr noteiks Ministru prezidenta, nevis prezidenta algu. Neoficiāli avoti apliecina, ka iepriekšējais lēmums mainīts Tautas partijas iebildumu dēļ.

Rīt par šo lēmumu vēl jābalso valdībā un pozitīva lēmuma gadījumā neviens valsts pārvaldē nedrīkstēs saņemt vairāk kā 1908 latus, kas patlaban ir premjera alga.

Iepriekš pastāvēja vienošanās, ka augstākā alga valstī būs Valsts prezidentam, kas šobrīd ir 2208 lati. Šo summu tika nolemts noteikt par augstāko iespējamo atalgojuma robežu valsts pārvaldē strādājošajiem.

Pēdējo reizi, kad valdībā skatīja atalgojuma jautājumu, valdība arī izlēma par vēl vienas atalgojuma skalas veidošanu, kas attiektos uz ministriju centrālo aparātu darbiniekiem. Šajā skalā augstākais iespējamais atalgojums tiks noteikts 1900 lati, un, visticamāk, attieksies uz ministriju valsts sekretāriem.

Arī pašvaldībās strādājošo atalgojums tiks iekļauts vienotajā sistēmā un nevarēs pārsniegt Valsts prezidenta algu. Tāpat, piemēram, grāmatveža atalgojums pašvaldībās nevarēs būtu atšķirīgs no valsts pārvaldē strādājoša grāmatveža atalgojuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas